Acasă Externe Noi donații pentru Moldova

Noi donații pentru Moldova

DISTRIBUIȚI

131882 – 10102014 –   Prim-ministrul Victor Ponta şi omologul său moldovean Iurie Leancă vor vizita vineri, 10 octombrie, locul unde va fi construit noul sediu al Teatrului Republican Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul. Tot acolo va avea loc şi semnarea Memorandumului de finanţare a construcţiei sediului nou al teatrului, potrivit www.timpromanesc.ro

De asemenea, cei doi premieri vor vizita și grădiniţa din Porumbeşti, raionul Cantemir, iar după amiază este programată o ceremonie în cadrul căreia Guvernul României va dona mai multe autoturisme pentru dotarea unor unități de învățământ, instituții culturale şi administratice ale Rep. Moldova.

În seara zilei, cei doi prim-miniștri vor vizita Sala cu Orgă din Chişinău.

Teatrul Republican Muzical-Dramatic “B.P. Haşdeu” a fost fondat în anul 1987 ca instituţie profesionistă de teatru, menită să promoveze în zona de sud a Moldovei valorile cultural-literare, montând pe scena sa peste 100 de spectacole. Efortul, dar şi efectul artistic al teatrului este considerabil şi extrem de important pentru zona sudică a ţării, instituţia fiind unicul epicentru profesionist de cultură teatrală din zona respectivă.

În prezent, actorii Teatrului ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul își țin spectacolele într-o sală improvizată, cu o capacitate de 70 de locuri, pentru că imobilul în care ar trebui să se joace este într-o avansată stare de degradare.

Ministerul Culturii din Rep. Moldova a realizat expertizarea tehnică a clădirii, decizând demolarea parţială a corpului de cladire grav avariat, precum și un studiiu de fezabilitate pentru reconstrucţia capitală a sălii de spectacole, dar nu a reușit să identifice resursele financiare pentru lucrări. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.