Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: A doua confruntare a candidaţilor: Iohannis l-a pus în dificultate pe...

Bucureşti: A doua confruntare a candidaţilor: Iohannis l-a pus în dificultate pe Ponta

DISTRIBUIȚI

132739 – 13112014 –  Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au intalnit din nou, miercuri seara, la B1 Tv, in cadrul unei a  doua dezbateri televizate dintre cei doi politicieni ajunsi in turul doi al alegerilor prezindentiale. Fata de confruntarea televizata din seara precedenta, Klaus Iohannis a parut mult mai in largul lui si l-a pus in cateva randuri in dificultate pe Victor Ponta, in special in momentul in care i-a cerut acestuia „ca intre barbatii” sa convoace vineri Parlamentul pentru respingea proiectului de Lege privind amnistia si gratierea si pentru ridicarea imunitatii tuturor parlamentarilor anchetati pentru coruptie. Premierul Victor Ponta s-a eschivat de fiecare data sa dea un raspuns transant pe acest subiect.

In cea de-a doua dezbatere tema Justitiei a consumat cea mai mare parte a timpului, subiectul care a fost dezbatut cel mai mult fiind coruptia clasei politice si a parlamentarilor, la adapostul imunitatii.

In timp ce Iohannis a repetat insistent nevoia convocarii urgente a Parlamentului pentru a indeparta orice urma de indoiala asupra trecerii su nu a proiectului de Lege privind amnistia si gratierea, Victor Ponta a evitat, spunand ca acest lucru va fi decis de Legislativ, care are asemenea atributii.

Ponta nu a parut deloc confortabil, iar Iohannis a reluat tema si a enumerate cateva nume din lunga lista de lideri din PSD cu probleme penale: Nastase, Dragnea, Nicusor Constantinescu, Hrebenciuc – pana la 38 de nume. Zambind, Victor Ponta a incercat sa contraatace cu exemplele Mircea Rosca, Tudor Chiuariu, Varujan Vosganian si Akos Mora (PNL).

De asemenea, cand a vorbit de coruptie, Iohannis a prezentat o fotografie cu toti liderii PSD, printre care si Ponta, adunati sa-l apere pe fostul sef al Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu. Iohannis a prezentat fotografia ca o dovada a atitudinii PSD fata de corupti.

La inceputul emisiunii Iohannis i-a transmis premierului un dosar cu mesaje din partea romanilor care nu au putut vota in diaspora la primul tur al alegerilor prezidentiale si i-a reamintit ca responsabil de organizarea scrutinului este Guvernul.

La final, Iohannis a ras sfidator in timpul unui discurs populist al lui Ponta, moment in care candidatul PSD s-a enervat si l-a comparat pe Iohannis cu Traian Basescu, acuzandu-l ca foloseste limbajul si tacticile sefului statului.

In replica, candidatul ACL a tinut sa-i aminteasca faptul ca social-democratul a fost cel numit premier de catre Basescu.

„Oare dl Basescu i-a prostit pe romani cand v-a pus premier? Pe mine m-a refuzat, pe dvs v-a pus”, a spus Iohannis. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.