Acasă Politic Bucureşti: DNA cere încuviinţare pentru arestarea deputatului Cătălin Teodorescu

Bucureşti: DNA cere încuviinţare pentru arestarea deputatului Cătălin Teodorescu

DISTRIBUIȚI

 133016 – 25112014  – Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis luni procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Catalin Florin Teodorescu (PDL), cercetat pentru abuz in serviciu in dosarul in care fosta sefa a DIICOT Alina Bica este arestata preventiv, potrivit unui comunicat al DNA.

„Din probele administrate rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatul Teodorescu Catalin Florin, in calitatea sa de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, a savarsit o infractiune de coruptie, iar privarea de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal. In acest sens, trebuie avute in vedere gravitatea faptelor, modul si circumstantele de comitere a acestora, anturajul si mediul din care provine inculpatul, antecedentele penale si celelalte imprejurari privitoare la persoana acestuia”, se mai arata in comunicat.

Deputatul Cătalin Florin Teodorescu este acuzat de abuz in serviciu, dupa ce a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, care, in 2011, a acordat o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

Luni a fost retinuta si Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP, care a facut si ea parte din comisie.

Tot de abuz in serviciu sunt acuzati si ceilalti fosti membri ai comisiei: fosta sefa a DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, toti fiind arestati preventiv, Oana Vasilescu, in prezent retinuta, deputatul UDMR Marko Attila, pentru arestarea caruia procurorii au cerut de asemenea aviz la Camera Deputatilor, si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.

Cel care a evaluat terenul de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, expertul evaluator Emil Nutiu, a fost si el arestat preventiv, sub aceeasi acuzatie de abuz in serviciu.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despagubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.

Gheorghe Stelian, sustin anchetatorii, ar fi impartit cu alti trei oameni de afaceri cei 62 de milioane de euro – prejudiciul in urma despagubirii platite pentru terenul supraevaluat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.