Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Eroii accidentului aviatic militar decoraţi cu cea mai înaltă distincţie a...

Bucureşti: Eroii accidentului aviatic militar decoraţi cu cea mai înaltă distincţie a MAI

DISTRIBUIȚI

133003 – 24112014  – Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a conferit, pe 24 noiembrie, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne agentului-şef de poliţie Cavaleru Eduard-Dumitru și agentului principal de poliţie Badiu Lucian-Aurel, şefii posturilor de poliție Iacobeni, respectiv Laslea, din județul Sibiu, pentru modul în care au intervenit în cazul accidentului aviatic produs vineri, 21 noiembrie.

În cadrul ceremoniei care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a precizat:

Este o mare onoare pentru Guvernul României, pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne, prezentă aici, pentru mine în calitate de viceprim-ministru pentru securitate națională, să acordăm cea mai înaltă distincție a ministerului nostru unor colegi: mă refer aici la agentul principal Badiu și la agentul șef Cavaleru, doi oameni, doi colegi care și-au făcut datoria. Au fost la datorie, vineri, salvând două vieți”, a subliniat viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel Oprea .

Acesta a mai subliniat ca este o mândrie să aibă astfel de colegi care își pun viața în pericol pentru a salva vieți și avem multe astfel de exemple în această instituție de forță a statului român, Ministerul Afacerilor Interne. Asta este datoria noastră! (…)”.

Cei doi polițiști au mulțumit viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, pentru înaltele distincții conferite.

 „Am fost primii dintre colegii noștri care au ajuns și intervenit la fața locului și asta cred că a contat pentru salvarea celor doi. Suntem alături de familiile îndurerate și avem speranța că cei pe care am reușit să îi salvăm se vor însănătoși cât mai repede”, a preciyat Agent-şef de poliţie Cavaleru Eduard-Dumitru.

La rândul său, agentul principal de poliţie Badiu Lucian-Aurel a declarat: „Este datoria noastră de polițiști să acordăm tot sprijinul celor care au nevoie de el…Cu această ocazie, permiteți-mi să mulțumesc cetățenilor și colegilor mei, tuturor celor care au fost alături de noi în efortul de a acorda primul ajutor victimelor. Având în vedere că am fost primul care am ajuns la locul accidentului, ceea ce a contat pentru mine atunci era să-i salvăm pe supraviețuitori.”

Agentul-şef de poliţie Cavaleru Eduard-Dumitru – şeful Postului de poliţie comunal Iacobeni, are 34 de ani, este absolvent al Şcolii de agenți de poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2001.

Agentul principal de poliţie Badiu Lucian-Aurel – şeful Postului de poliţie comunal Laslea, are 28 de ani și este încadrat în Ministerul Afacerilor Interne din anul 2006. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.