Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Glicemia testată gratuit

Bucureşti: Glicemia testată gratuit

DISTRIBUIȚI

132547 – 05112014 – Bucureştenii îşi pot testa gratuit glicemia în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”. Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice continuă seria acţiunilor de testare gratuită a glicemiei şi a hemoglobinei glicate în cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, desfăşurată la Bucureşti, în perioada 14 – 15 noiembrie.

Ajunsă anul acesta la cea de-a VII-a ediţie, campania coincide cu Săptămâna de Luptă Împotriva Diabetului și cu Ziua Mondială a Diabetului (8-14 noiembrie 2014) şi trage un puternic semnal de alarmă cu privire la prevalenţa crescută a cazurilor de diabet zaharat din ţara noastră. Potrivit rezultatelor finale ale studiului PREDATORR, anunţate anul acesta, aproximativ două milioane de români trăiesc cu diabet zaharat, ceea ce înseamnă o prevalenţă de 11,6%.

Interpretarea în cursul acestui an a rezultatelor studiul PREDATTOR ne îndreptățește să continuăm campaniile naționale de luptă împotriva diabetului zaharat. Este nevoie să intensificăm eforturile pentru ca românii să conștientizeze faptul că diabetul zaharat este o boală serioasă, care, netratată corespunzător, poate duce la probleme grave. Astfel, pe lângă testările de glicemie şi hemoglobină glicată, în cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul” vom discuta despre riscurile diabetului zaharat, despre asocierea acestei afecţiuni cu o serie de factori de risc, pentru a preveni instalarea diabetului şi a complicațiilor cronice ireversibile ale acestei patologii”, a declarat prof. univ. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul”, ediţia Bucureşti, constă într-o serie de activităţi complexe, menite să informeze şi să educe bucureştenii cu privire la prevenţia, diagnosticul precoce şi monitorizarea diabetului zaharat. Pentru a sublinia importanţa depistării precoce, se va organiza o amplă acţiune de testare gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicate. Testările vor avea loc vineri, 14 noiembrie, şi sâmbătă, 15 noiembrie, într-un cort special amenajat în zona Piaţa Unirii.

În prima zi a campaniei, care coincide cu Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului Zaharat (14 noiembrie), va fi proiectat, pe Palatul Parlamentului, un cerc albastru – simbolul global al diabetului zaharat. De asemenea, vor fi organizate şi o serie de activităţi dedicate adoptării unui stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare.

Totodată, în cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, ediţia Bucureşti, va avea loc şi o manifestare ştiinţifică dedicată exclusiv profesioniştilor din sănătate.

Lansată în 2011, la Craiova, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” a implicat, până în prezent, aproximativ 2.000 de medici diabetologi şi din alte specialităţi, angajați în managementul diabetului zaharat, prin cursurile de diabet desfăşurate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.