Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: 23 noiembrie, data concursului de rezidenţiat

Bucureşti: 23 noiembrie, data concursului de rezidenţiat

DISTRIBUIȚI

 132546 – 05112014 – Examenul de rezidențiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti se va desfășura pe 23 noiembrie, anunță Ministrul Sănătăţii. Concursul vizează domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie și se va desfăşura în Centrele Universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Valoarea taxei de participare la rezidenţiat este de 360 lei/participant.

Specializările pentru care se va susține examen sunt anestezie şi terapie intensivă, chirurgie cardiovasculară, epidemiologie, farmacie clinică, hematologie, medicină de laborator, medicină de urgenţă, neonatologie, oncologie medicală, psihiatrie, psihiatrie pediatrică, radioterapie, radiologie şi imagistică medicală.

Pentru organizarea concursului de rezidenţiat este desemnată o comisie centrală de rezidenţiat, formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului Educaţiei Naționale şi ai universităţilor de medicină şi farmacie din România, aprobată prin ordin comun al ministrului educaţiei naționale şi al ministrului sănătăţii.

La nivelul centrelor universitare care organizează concursul se desemnează comisii locale de concurs, aprobate prin act administrativ al rectorului universităţii. Întreaga responsabilitate privind organizarea şi desfăşurarea concursului, alcătuirea clasificărilor şi alegerea locurilor/posturilor aparţine comisiei locale de rezidenţiat.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare prevăzut mai sus se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singurăclasificare pentru fiecare domeniu.

Tematicile concursului de rezidenţiat şi bibliografia aferentă sunt diferite pe domenii. Acestea sunt avizate de către Colegiul Medicilor din România, de către Colegiul Medicilor Dentişti din România, respectiv de către Colegiul Farmaciştilor din România, sunt aprobate de către ministrul sănătăţii şi au fost publicate în ziarul „Viaţa medicală” nr. 11 din 18 martie 2011 pentru domeniul medicină dentară şi domeniul farmacie (inclusiv cu completarea din anul 2012). Pentru domeniul medicină, tematica şi bibliografia au fost publicate în ziarul „Viaţa medicală” nr. 16 din 20 aprilie 2012). Tematicile (inclusiv erata din anul 2013 pentru domeniul medicină) pot fi accesate pe paginile de internet rezidentiat.ms.ro şi pe paginile de internet ale universităţilor de medicină şi farmacie din România.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.