Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Inspecţia Muncii a depistat 181 de persoane fără contracte de muncă

Bucureşti: Inspecţia Muncii a depistat 181 de persoane fără contracte de muncă

DISTRIBUIȚI

132893 – 19112014  – Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 10 – 14 noiembrie 2014, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.925.100 de lei. Au fost depistate 181 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea 47 erau din județul Dolj, depistate la un singur angajator care activa în domeniul construcțiilor, potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.609.100 de lei din care 1.062.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 458 de angajatori.

33 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contracte individuale au fost înaintate 5 propuneri de cercetare penală.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat  amenzi în valoare de 316.000 lei. La un angajator din județul Tulcea s-a dispus sistarea activității la un service auto care nu avea autorizațiile necesare din punct de vedere al protecției angajaților.  Pe un șantier din județul Vaslui s-a sistat activitatea la o schelă amenajată necorespunzător pentru lucrul la înalțime, pentru a se evita posibile accidente de muncă.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 69 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

La nivel național, inspectorii de muncă au dispus 4.247 de măsuri cu termene ferme de îndeplinire. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.