Acasă Anchete Interne Sancţiuni de peste 15.000 de lei, în urma controalelor făcute la staţii...

Sancţiuni de peste 15.000 de lei, în urma controalelor făcute la staţii GPL din Sectorul 5

DISTRIBUIȚI

 169823 – 28082023  – Poliţiştii locali din Sectorul 5 au dat, în urma unor controale făcute, duminică, la staţii GPL, mai multe sancţiuni în valoare totală de peste 15.000 de lei, pentru una dintre staţii fiind începută procedura pentru dezafectare, anunță news.ro.

Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 5 au făcut, duminică, ample controale la operatorii economici care desfăşoară activitatea de comerţ cu combustibil de tip GPL. Astfel, pe linie comercială, au fost 22 de controale, finalizate cu 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.200 de lei.

Totodată, poliţiştii din cadrul Serviciului Protecţia Mediului şi Ecologie Urbană au aplicat 2 sancţiuni, în valoare totală de 3.000 lei. Pentru aspectele care nu au putut fi stabilite la faţa locului, reprezentanţii societăţilor au fost invitaţi la sediul Primăriei Sectorului 5 pentru definitivarea controlului.

”Pentru staţia GPL situată pe Strada Fabrica de Chibrituri nr. 5, chiar în vecinătatea Primăriei Sectorului 5, a fost demarată procedura privind dezafectarea”, precizează sursa citată.

La adresa din B-dul Tudor Vladimirescu nr. 50-58 s-a întocmit nota de constatare ca urmare a prezentării tuturor documentelor solicitate.

Potrivit comunicatului, opt dintre staţiile GPL din sector au fost sancţionate încă din 2021, pentru că nu aveau autorizaţie de construire.

”Autorizaţia de funcţionare nu este eliberată de Primăria Sectorului 5, ci de organele competente în domeniu. De asemenea, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) este cel care emite raportul de protecţie la explozie”, mai scrie în comunicat.

Pe pagina de Facebook, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a explicat că nu sunt primele demersuri de verificare a stațiilor GPL din sector, și la controale anterioare fiind descoperite stații care funcționau chiar fără autorizație de construcție.

Piedone mai scrie că pentru aspectele care exced sferei de competenţă, Primăria Sectorului 5 s-a adresat altor instituţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.