Acasă Social Administratie Amenzi de peste 80.000 de lei celor care și-au parcat mașinile pe...

Amenzi de peste 80.000 de lei celor care și-au parcat mașinile pe spațiile verzi din parcurile Capitalei

DISTRIBUIȚI

  166542 – 04102022 – Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a continuat, la sfârșitul săptămânii trecute, activitățile de sancționare a șoferilor care au parcat autoturismele pe spațiile verzi și pe aleile din marile parcuri ale Capitalei. Acțiunile polițiștilor locali s-au desfășurat în parcurile Regele Mihai I, Cișmigiu sau Bordei, parcuri aflate în administrarea municipalității.

În urma acțiunilor desfășurate, peste 25 de conducători auto au fost sancționați pentru încălcarea normelor de protecție a mediului și pentru distrugerea spațiului verde din parcuri. Valoarea totală a amenzilor a fost de 47.400 de lei.

Sancțiuni contravenționale au mai fost aplicate de poliţiştii locali și cu ocazia misiunilor de verificare a legalității activității de transport public în regim de taxi, precum și pentru încălcarea ordinii și liniștii publice în Capitală.

Astfel, polițiștii locali au verificat 41 de autovehicule taxi, zece conducători auto fiind sancționați contravențional pentru nerespectarea legii – lipsa atestatului, neafișarea listei de tarife, lipsa asigurării de persoane și bagaje. Valoarea totala a amenzilor a fost de aproximativ 20.000 lei. Ca măsuri complementare, polițiștii locali au dispus reținerea unei autorizații taxi, în alte șapte cazuri fiind sesizate alte autorități emitente.

Sancțiuni contravenționale au mai fost aplicate de poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B și cu ocazia misiunilor de menținere a ordinii și liniștii publice.

Astfel, peste 50 de persoane care nu au respectat regulile de conviețuire socială și au tulburat ordinea și liniștea publică – în special în Centrul Capitalei – au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de peste 12.000 de lei, conform Legii 61/1991.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.