Acasă Social Cod portocaliu de caniculă în 31 de județe

Cod portocaliu de caniculă în 31 de județe

DISTRIBUIȚI

 169822 – 28082023  – Meteorologii au extins codul portocaliu și în mai multe județe din Moldova și din centrul țării, temperaturile prognozate atingând, din nou 39 de grade.

Astfel, conform noii avertizări meteorologice, în Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru estul Transilvaniei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei a fost emis cod galben de caniculă pentru luni. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade.

Începând de marți (29 august) valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică.

Persoanele vulnerabile sunt sfătuite să evite deplasările afară, în special în perioada prânzului, când temperaturile sunt mai ridicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.