Acasă Anchete Justitie PGR: În cazul Crevedia, cercetarea se desfășoară in rem

PGR: În cazul Crevedia, cercetarea se desfășoară in rem

DISTRIBUIȚI

 169821 – 28082023  – În urma exploziilor de la stația de GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis un dosar penal in rem pentru abuz în serviciu, în care sunt investigate posibile fapte de corupţie ale unor funcţionari cu atribuţii de control.

De asemenea, procurorul general al României, Alex Florenţa, a anunțat că Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ a preluat dosarul având ca obiect explozia care a avut loc la Crevedia. Cercetările sunt efectuate in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal). A fost începută cercetarea la fața locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul Parchetului General, iar în echipa de investigatori au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii și ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița.

Printre altele, anchetatorii trebuie să stabilească ce activităţi au fost derulate de societatea care avea staţia de GPL din Crevedia şi cum au fost efectuate controalele după închiderea punctului de lucru în 2020, a mai menționat, duminică, PGR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.