Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Bogdan Aurescu pleacă la Chişinău

Bucureşti: Ministrul Bogdan Aurescu pleacă la Chişinău

DISTRIBUIȚI

133059 – 25112014 – Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut astăzi, 25 noiembrie, o convorbire telefonică cu Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Rep. Moldova. Cei doi miniştri au convenit să se întâlnească pe 1 decembrie, la Chişinău, pentru continuarea dialogului privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral. Aceasta va fi prima vizită oficială a ministrului Bogdan Aurescu după preluarea mandatului.

Bogdan Aurescu a arătat că, în spiritul Parteneriatului Strategic dintre România şi Rep.Moldova, a dorit ca primul contact diplomatic în noua sa calitate să fie realizat cu şefa diplomaţiei de la Chişinău, Natalia Gherman.

În cursul discuţiei au fost analizate direcţiile principale ale cooperării bilaterale, fiind remarcate progresele înregistrate în ultimul an pe toate proiectele importante de interes comun.

Ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat reuşitele de excepţie ale Rep. Moldova în procesul integrării europene, confirmate în 2014 prin liberalizarea vizelor şi semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, şi a exprimat speranţa că alegerile legislative de duminică, 30 noiembrie, vor aduce reconfirmarea sprijinului popular pentru opţiunea europeană şi reformistă.

A asigurat totodată pe omologul de la Chişinău că proiectele de asistenţă din partea României vor continua pe linia deja stabilită şi a evocat în acest sens cele 4 memorandumuri în valoare de 7 milioane de euro, semnate pe 14 noiembrie 2014, la Chişinău, în cadrul ultimei vizite efectuate în calitate de secretar de stat pentru afaceri strategice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.