Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: MMSC: Au fost achitate toate cererile de despăgubiri pentru daunele produse...

Bucureşti: MMSC: Au fost achitate toate cererile de despăgubiri pentru daunele produse de speciile protejate

DISTRIBUIȚI

132785 – 14112014 –  Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC) continuă plata despăgubirilor în cazul pagubelor produse de speciile strict protejate, stabilite în urma deciziilor emise de Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV). Astfel, MMSC a efectuat joi, 13 noiembrie 2014, plata tuturor dosarelor depuse până în prezent la sediul Autorității. Este vorba, în majoritate, despre pagubele produse culturilor agricole și animalelor domestice de speciile urs și lup, potrivit unui comunicat al MMSC.

În această ultimă tranșă, MMSC a efectuat plăți în valoare totală de 409.884 lei, pentru cele 184 de cazuri în care proprietarii au avut de suferit din cauza atacurilor carnivorelor mari. În ceea ce privește repartiția pe județe, cele mai multe despăgubiri au fost plătite în județele Mureș (58 despăgubiri), Covasna (37 despăgubiri), Harghita (33 despăgubiri) și Sibiu (21 despăgubiri). De asemenea, despăgubiri au fost acordate și în județele Brașov (8 cazuri), Buzău (7 cazuri), Vrancea (5 cazuri), Argeș (4 cazuri), Bistrița-Năsăud (3 cazuri), Neamț (3 cazuri), Hunedoara (2 cazuri), Gorj (1 caz), Bihor (1 caz), Timiș (1 caz).

Din cele 184 de cazuri, 94 s-au plătit pentru pagube produse în anul 2014, 75 pentru anul 2013 și 15 pentru 2012.

”Ministerul Mediului și Schimbărilor climatice continuă să mențină printre prioritățile sale despăgubirea cât mai rapidă a celor care au suferit pagube de pe urma atacurilor provocate de animalele protejate prin lege. În momentul de față, MMSC a finalizat toate dosarele înregistrate, însă vorbim de un proces continuu, noi cazuri putând să apară în fiecare zi. Anul acesta, prin munca depusă de colegii noștri am reușit să aducem la zi cu aceste dosare, unele aflate în așteptare încă din 2012”, a declarat ministrul Attila Korodi.

La data de 15 octombrie 2014, MMSC a achitat prima tranșă de plăți pentru cazuri similare în valoare totală de 404.418 lei, pentru 185 de păgubiți. Astfel, împreună cu noua tranșă achitată astăzi, sumele plătite anul acesta totalizează 814.302 lei. În ceea ce privește restul pagubelor produse anul acesta, MMSC va continua să le proceseze în regim de urgență, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.