Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: Proiectul de buget, gata la jumătatea lunii ianuarie

Bucuresti: Proiectul de buget, gata la jumătatea lunii ianuarie

DISTRIBUIȚI

 132623 – 07112014 –. Proiectul de buget va fi disponibil abia la jumatatea lunii ianuarie 2015, cand este programata urmatoarea vizita a FMI, insa primele discutii asupra bugetului vor demara la inceputul lunii viitoare cu expertii tehnici ai institutiei, potrivit ministrului Finantelor, Ioana Petrescu.

Petrescu a afirmat, la Radio Romania Actualitati, ca misiunea de evaluare a acordului cu FMI si Comisia Europeana va sosi la Bucuresti in jurul datei de 13 ianuarie 2015, astfel ca proiectul de buget va fi definitivat la acel moment impreuna cu reprezentantii acestora, inainte de semnarea scrisorii de intentie.

„Proiectul de buget pe anul 2015 se va lucra impreuna cu Fondul Monetar, la inceputul lunii decembrie, la nivel tehnic. El va fi insusit de posibilul nou guvern si de posibilul nou premier, foarte probabil, in ianuarie 2015 si asta pentru ca Fondul Monetar insista sa vina in misiune oficiala in ianuarie 2015, pentru ca ei au politica sa nu negocieze sau sa semneze scrisori de intentie cu guverne interimare. Cum stim, este posibil sa existe un alt guvern si, ca atare, ei vor sa vina la mijlocul lunii ianuarie, deci in jur de 13 ianuarie. Din ultimele discutii cu ei, urmeaza sa fie definitivat impreuna cu ei, in jurul acelei date, bugetul pe 2015”, a precizat ministrul.

Ea a punctat ca actualul acord cu cele trei institutii internationale continua si ca se va incheia la mijlocul anului viitor, scrisoarea de intentie din ianuarie reprezentand un pas normal in cadrul acordului.

Premierul Victor Ponta a declarat in mai multe randuri ca bugetul pentru 2015 este in sarcina viitorului guvern, care ar putea fi schimbat dupa alegerile prezidentiale.

Pe de alta parte, presedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a cerut lui Ponta la finalul lunii octombrie, inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, sa prezinte bugetul de stat pe anul viitor in Parlament pana in 15 noiembrie, asa cum prevede legea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.