Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Finanţelor: România nu va semna un nou acord cu FMI

Bucureşti: Ministrul Finanţelor: România nu va semna un nou acord cu FMI

DISTRIBUIȚI

132622 – 07112014 –. România nu va semna un alt acord cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană după 2015, a anunţat ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu într-un interviu pentru Antena 3.

Actualul acord va expira la mijlocul anului viitor, iar Ioana Petrescu crede că ţara noastră este suficient de stabilă pentru a nu mai avea nevoie de plasa de salvare de la instituţiile financiare internaţionale.

Acordul pe care România îl are acum este unul de tip preventiv, adică statul va trage bani din tranşele puse la dispoziţie, doar dacă este nevoie.

Mai mult, 2015 este şi anul în care România va returna cei mai mulţi bani din împrumutul de 20 de miliarde de euro acordat în 2009 de FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

“Nu cred că mai este nevoie ca România să mai aibă un alt acord cu FMI, anul viitor, după ce se închide acesta curent. Ceea ce aş vrea să vad este că se continuă măsurile structurale pe care le-am început cu FMI. Cred că aceste măsuri pe care le-am luat cu ei au fost de bun augur şi cred că ar trebui să le continuăm chiar dacă nu avem un acord cu ei”, a spus ministrul Finanţelor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.