Acasă Social Bucureşti: Tinerii din diaspora trag un nou semnal de alarmă înainte de...

Bucureşti: Tinerii din diaspora trag un nou semnal de alarmă înainte de turul II

DISTRIBUIȚI

 132658 – 10112014 – Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor și Absolvenților Români) solicită Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Biroului Electoral Central (BEC) și tuturor celorlalte instituții abilitate ale Statului român să adopte măsuri pentru ca toți cetățenii României cu drept de vot să își poată exercita acest drept.

Această solicitare este susținută de societatea civilă din diaspora și din România, precum și de cei peste 4.000 de semnatari ai Petiției pentru respectarea dreptului la vot al cetățenilor români, iniţiată de LSRS și C.A.E.S.A.R, și depusă la sediul MAE din București.

Dorim să aducem în atenția autorităților că deciziile luate până în prezent cu privire la fluidizarea votului în cel de-al doilea tur de scrutin nu sunt nici pe departe suficiente. Creșterea numărului de cabine de vot la maximum șapte, în paralel cu creșterea numărului de ștampile și posibilitatea de a descărca de pe internet declaraţiile pe proprie răspundere sunt măsuri care, deși răspund în parte solicitărilor noastre formulate după primul tur de scrutin, nu vor avea un impact semnificativ în zonele cu număr mare de votanți, așa cum se așteaptă la Hamburg, Londra, München, Paris, Stuttgart, Torino, Viena și în alte comunități din diaspora”, sus’in repreyentan’ii LSRS.

Aceştia trag un semnal de alarmă cu privire la necesitatea de a acționa cât mai curând pentru asigurarea condițiilor optime de votare în data de 16 noiembrie în toate comunitățile de români din străinătate: “Este în interesul tuturor cetățenilor români din țară și de peste hotare, precum și a viitorului Președinte să existe un rezultat legitim după închiderea urnelor, fără umbră de îndoială asupra modului în care a decurs procesul de votare”.

Tinerii solicită, de asemenea, suplimentarea numărului secțiilor de votare din străinătate conform și proporțional cu numărul de cetățeni români cu drept de vot din fiecare comunitate, suplimentarea personalului din secțiile de votare pe baza unor estimări realiste ale prezenței la vot, dar şi să se acționeze nu doar în litera, ci și în spiritului Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României.

Atât orele petrecute în fața secțiilor de votare în data de 2 noiembrie 2014, cât și apelul sincer „vrem să votăm!” sunt dovezi clare și fără echivoc a atașamentului cetățenilor români față de principiile democratice și speranța reînnoită că, după 25 de ani de deziluzii, România se poate îndrepta către un viitor mai bun”, conchide LSRS.- PROMPT MEDIA

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.