Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: UDMR depune sesizări pentru pliante în maghiară împotriva lui Iohannis

Bucureşti: UDMR depune sesizări pentru pliante în maghiară împotriva lui Iohannis

DISTRIBUIȚI

132732 – 12112014 – UDMR sesizeaza BEC dupa aparitia, in cutiile postale ale unor persoane din Harghita, Covasna si Mures, a unor pliante in limba maghiara, potrivit carora liderii Uniunii, Kelemen Hunor si Marko Bela, nu il sustin pe candidatul ACL la prezidentiale.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, ca formatiunea pe care o reprezinta nu are nicio legatura cu aceste pliante si se delimiteaza ferm de astfel de “dezinformari si manipulari”.

“Miercuri am fost avertizati de la Posta din Mures, Covasna si Harghita ca au aparut pliante in numar foarte mare in care apar poza mea si poza lui Marko Bela si mesajul in limba maghiara potrivit caruia noi nu il sprijinim pe Klaus Iohannis. Nu avem nicio legatura cu acest pliant. Depunem sesizare la BEC, la Politie si la birourile electorale din cele trei judete”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit Ziare.com.

El a precizat ca pe pliante nu scrie cine a comandat si cine a tiparit aceste pliante, asa cum spune legea.

“Este vorba de o manipulare ordinara”

“Nu ne-am dat acordul ca imaginea noastra sa fie folosita in aceasta campanie. Ne delimitam ferm de astfel de dezinformari si manipulari. Cei care au facut acest lucru au facut o greseala capitala, uriasa”, a mai aratat presedintele UDMR.

Potrivit acestuia, din informatiile sale, pliantele respective au fost livrate de Posta Romana, astfel incat “Posta a primit de la cineva pliantele, cineva a facut aceasta comanda, cineva plateste aceste pliante duse de postasi in cutii postale”.

“Noi incercam sa oprim acest lucru si prin Posta Romana. Ne delimitam de acest mesaj, de acest mijloc de campanie si de aceasta manipulare ordinara”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

UDMR a anuntat, saptamana trecuta, ca lasa la latitudinea membrilor comunitatii maghiare sa voteze conform convingerilor lor in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.