Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Vreme de iarnă: Recomandări pentru şoferi

Bucureşti: Vreme de iarnă: Recomandări pentru şoferi

DISTRIBUIȚI

132957 – 21112014  – Centrul Infotrafic îi atenţionează pe şoferi că, potrivit Administraţiei Naţională de Meteorologie, în cursul zilei de astăzi, până la orele 23.00, în Moldova şi în jumătatea de est a Transilvaniei vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar în Muntenia ploile se vor transforma, din această după-amiază, local, în lapoviţă şi ninsoare. În Carpaţii Orientali şi Meridionali va continua să ningă, iar în regiunile sud-estice, vântul va avea intensificări cu viteze de 50….60 kilometrii la oră, iar pe crestele montane, vântul va sufla cu peste 80 kilometri la oră.

În aceste condiţii, şoferilor li se recomandă ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, fr âna de motor.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), este absolut necesar ca toţi conducătorii auto să respecte strict indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri, care acţionează permanent pe toate arterele rutiere din ţară pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.