Acasă Sud-Vest Gorj Gorj: Fost contabil al Jandarmeriei Gorj, trimis în judecată pentru solde însuşite...

Gorj: Fost contabil al Jandarmeriei Gorj, trimis în judecată pentru solde însuşite prin fals

DISTRIBUIȚI

132666 – 10112014 – Procurorii militari din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a căpitanului în rezervă Florin Daniel Onica, fost ofițer specialist II, în cadrul Compartimentului financiar al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj, pentru abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut că, în cursul lunii mai 2013, aflându-se la conducerea compartimentului financiar al Inspectoratului Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, fiind și singura persoană la program din acest compartiment, capitanul Onica a întocmit zece rapoarte pentru avansuri din solde pe numele unor subofițeri, pe care a executat semnături care le imită pe cele ale titularilor și a aplicat viza compartimentului financiar.

Apoi, pe baza acestor rapoarte, el a întocmit două state de plată pentru avansuri din solde, pe care, în virtutea exercitării atribuțiilor de contabil șef, le-a avizat pentru control financiar preventiv propriu.

De asemenea, conform celor două state de plată, Onica a întocmit două file cec pe care și-a executat semnătura autorizată și pe care le-a depus la Trezoreria Municipiului Târgu Jiu, în vederea ridicării numerarului.

În final, Onica a aplicat semnături de primire pe statele de plată în dreptul numelor celor zece subofițeri, imitând semnăturile titularilor, și a păstrat pentru sine, din sumele de bani ridicate de la Trezorerie, cele corespunzătoare drepturilor bănești pentru nouă din cei zece militari.

Prin aceste fapte, căpitanul Onica i-a prejudiciat pe nouă subofițeri cu suma totală de 11.525 lei

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar Timișoara. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.