Acasă Life Sibiu: Opt militari au murit în tragedia aviatică din judeţul Sibiu

Sibiu: Opt militari au murit în tragedia aviatică din judeţul Sibiu

DISTRIBUIȚI

132971 – 21112014 – Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, 21 noiembrie, în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav din judeţul Sibiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu. Pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului, la faţa locului s-a deplasat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, însoţit de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene, se mai arată în comunicat.

Ministerul Apărării precizează că va anunţa detalii referitoare la cei aflaţi în aeronavă, după informarea familiilor.

Cei doi supravieţuitori, găsiţi lângă elicopterul în flăcări, au fost preluaţi de SMURD şi duşi la Spitalul Judeţean Mureş. Unul dintre ei, care are arsuri grave, urmează să fie adus la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Cei opt militari decedaţi urma sa fie dusi la Laboratorul de Medicina Legala din Sibiu, pentru necropsie.

Accesul echipelor în zona montană în care s-a prăbuşit elicopterul a fost îngreunat de faptul că terenul este atât de accidentat înât nici maşinile de tern nu au mai putut înainta.

La faţa locului se afla si vicepremierul Gabriel Oprea impreuna cu o echipa de procurori militari si criminalisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane

Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante. „Doresc sa-mi exprim regretul pentru tragicul accident petrecut astazi in judetul Sibiu in urma caruia si-au pierdut viata 8 militari si 2 au fost raniti. Este un moment trist pentru Armata Romaniei, pentru poporul roman si pentru mine personal. Transmit sincere condoleante familiilor indoliate si tuturor celor care le-au fost aproape! Totodata, le doresc insanatosire militarilor raniti si imi exprim solidaritatea cu familiile acestora!”, se arata in mesajul presedintelui. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.