Acasă Externe Strada Bucureştiului în cel mai nou cartier al Strasbourgului

Strada Bucureştiului în cel mai nou cartier al Strasbourgului

DISTRIBUIȚI

133030 – 25112014  – În prezenta primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, pe 14 noiembrie, a fost inaugurata „Rue de Bucarest”, strada aflata in cel mai nou cartier al Strasbourgului, parte a proiectului de urbanizare a zonei adiacente Rinului, aflat la frontiera dintre Franta si Germania.

Sorin Oprescu se afla in perioada 24-25 noiembrie in vizita oficiala la Strasbourg, la invitatia omologului sau, Roland Ries.

Astazi, mai mult poate ca niciodata, a sosit vremea colaborarii intre orase si regiuni. Noul proiect de urbanism ce vizeaza integrarea comunitatilor aflate pe cele doua maluri ale Rinului intr-o metropola transfrontaliera – pentru care va felicit – nu face decat sa confirme aceasta realitate” a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Ries si-a exprimat convingerea ca astfel de dezvoltari urbane, in orase istorice precum Strasbourgul si Bucurestiului vin sa puna in valoare mostenirea istorica si arhitecturala si nicidecum sa stirbeasca din valoarea unei istorii de secole.

 „Orasele noastre, Bucuresti si Strasbourg, desi strabatute de istorie, nu trebuie privite ca muzee; avem nevoie de dezvoltare, avem nevoie sa raspundem noilor provocari, fara a pune in pericol trecutul dar, totodata, fara a ne periclita viitorul” a mai adaugat primarul Strasbourgului.

Exprimandu-si  recunostinta pentru prietenia aratata de-a lungul istoriei noastre de Franta, Primarul General a tinut sa multumeasca Consiliului Municipal si Primarului Strasbourgului pentru initiativa de a pune Bucurestiul pe harta „noului Strasbourg, cel care va reprezenta prin acest proiect, in fapt si in spirit, Europa Unita”.

La finalul intrevederii Primarul Capitalei i-a adresat omologului sau invitatia de a efectua in cursul anului 2015 o vizita la Bucuresti, invitatie care a fost acceptata.

De asemenea, Primarul General al Municipiului Bucuresti a participat la ceremonia de  depunere a unei coroane la monumentul dedicat Generalului Henri M. Berthelot, in semn de recunostinta pentru contributia acestuia la crerea Romaniei Mari in 1918. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.