Acasă Centru Brasov Braşov: Aristotel Căncescu şi Ion Diniţă, trimişi în judecată

Braşov: Aristotel Căncescu şi Ion Diniţă, trimişi în judecată

DISTRIBUIȚI

133628 –  18122014 –  Procurorii DNA din Braşov au decis trimiterea in judecata a presedintelui suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, aflat in stare de arest preventiv. Si deputatul PC Ion Dinita a fost trimis in judecata, el aflandu-se sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al DNA, Aristotel Cancescu, presedinte CJ Brasov la data faptelor, este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita, spalare de bani in forma continuata, trafic de influenta si instigare la tentativa de abuz in serviciu.

In acelasi dosar mai sunt suspectati si vicepresedintele CJ Brasov Mihai Lucian Pascu (PC), dar si deputatul Ion Dinita (PC). Cel din urma a fost si el trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu, dare de mita si spalare de bani in forma continuata.

Aristotel Cancescu a fost arestat preventiv la data de 25 octombrie in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.

Prejudiciul in acest caz s-ar ridica la peste 10 milioane euro.

Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de catre CJ Brasov sunt detinute de Gabriel Bagiu si de deputatul Ion Dinita. Acesta din urma a ramas fara imunitate parlamentara la data de 18 noiembrie, insa INalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca el sa fie in continuare cercetat sub control judiciar.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.