Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Bugete avizate

Bucureşti: Bugete avizate

DISTRIBUIȚI

 133583 –  16122014 – Comisiile parlamentare reunite de buget – finante au inceput, marti dimineata, dezbaterile generale pe marginea proiectului bugetului de stat pe 2015, in absenta ministrului Finantelor Publice, si au inceput sa dea avize pentru fiecare institutie in parte.

Discutiile au inceput dupa orele 9.30, cu intarziere, dupa ce reprezentantii opozitiei au invocat incalcarea regulamentului si au cerut amanarea lucrarilor comisiilor pana la sosirea noului ministru al Finantelor Publice, Darius Valcov, potrivit Ziare.com.

Parlamentarii coalitiei de guvernare au motivat absenta lui Valcov prin faptul ca acesta va depune juramantul ca ministru al Finantelor abia in aceasta seara, iar comisiile parlamentare de buget – finante au aprobat, prin vot, inceperea dezbaterilor in prezenta secretarilor de stat din MFP Daniela Pescaru si Attila Gyorgy si a presedintelui Comisiei Nationale de Prognoza, Ion Ghizdeanu.

CNADNR – Bugetul pe 2015 al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a fost avizat, marti, cu 32 de voturi pentru si 9 voturi impotriva de comisiile reunite de specialitate din Camera Deputatilor si Senat. Cele 92 de amendamente depuse la proiectul de buget pe 2015 al CNADNR au fost respinse. Bugetul CNADNR pe 2015 are prevazuta o valoare de 6,11 miliarde de lei.

MAE – Un aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate a primit si bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pe anul 2015. Din cele 41 de amendamente depuse, doar unul singur a fost adoptat de catre membrii comisiilor, cu majoritate de voturi pentru si o abtinere. Acesta prevede alocarea sumei de zece milioane lei in vederea participarii Romaniei la Expozitia Mondiala Milano 2015 care se va desfasura in perioada 1 mai-31 octombrie si care are ca tema „Hranirea planetei, energie pentru viata”. Alocarile bugetare pentru Ministerul Afacerilor Externe in 2015 se ridica la 629,336 milioane de lei, in scadere cu 11,46%, fata de anul curent, in care institutia are alocat un buget de 710,820 milioane de lei, potrivit proiectului elaborat de Ministerul de Finante.

Serviciile – Si bugetele Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS) si Serviciului pentru Protectie si Paza (SPP) au primit aviz favorabil.

In cazul Serviciului de Informatii Externe (SIE), presedintele comisiei, deputatul PNL Mihai Calimente, a votat impotriva, precizand ca este nemultumit de alocarile bugetare facute.

„Eu, cel putin, ca presedinte al Comisiei, nu sunt multumit cu bugetul acordat Servicului. Fata de cererea initiala facuta de Serviciu, bugetul este diminuat cu doua milioane de lei, dar partea cea mai ingrijoratoare, in opinia mea, este la capitolul de investitii, unde avem o diminuare fata de cerere cu 22 de milioane de lei”, a spus Calimente.

El si-a manifestat speranta ca la rectificarile care se vor face, aceasta suma sa fie acordata, intrucat exista necesitati reale pentru aceste sector. Ulterior, bugetul SIE, de 225.380 mii lei, in scadere cu 0,59% fata de anul 2014, a primit aviz favorabil.

Agerpres – Bugetul Agentiei Nationale de Presa Agerpres a primit aviz favorabil din partea Comisiilor de cultura si media ale Parlamentului in forma propusa de Guvern. Potrivit proiectului de buget, in 2015, institutia are alocati 19,25 milioane de lei, cu 12% mai mult decat in 2014.

AAAS – Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) va avea anul viitor un buget total de 18,6 milioane de lei, in usoara scadere fata de suma de 19,5 milioane de lei din acest an, plafonul fiind aprobat marti de catre comisiile parlamentare de specialitate.

Academia Romana – Comisiile de invatamant ale Parlamentului au dat marti aviz favorabil proiectului bugetului din 2015 al Academiei Romane, in valoare de 331.913.000 de lei, cu un amendament care prevede majorarea cu 20 de milioane de lei, pentru cheltuieli de capital si de personal.

SRTv – Bugetul Societatii Romane de Televiziune (SRTv) pe anul 2015, in suma de 180,83 milioane de lei, a fost avizat favorabil de comisiile pentru cultura din Parlament, care au adoptat si un amendament pentru suplimentarea acestui buget cu 5 milioane de lei pentru functionarea TVR Moldova.

Minsiterul Justitiei – Bugetul Ministerul Justitiei (MJ) a primit aviz favorabil din partea comisiilor juridice ale Parlamentului, fiind aprobat un amendament prin care s-a propus o crestere a alocarilor pentru asistenta din oficiu, arata Agerpres. In 2015, institutia va avea la dispozitie 2.710.586.000 de lei, cu 21,7% mai putin decat cel din 2014 (3.461.593.000 lei).

CNA – Si bugetul Consiliului National al Audiovizualului (CNA) a trecut de comisiile de specialitate, primind o suplimentare de 50.000 de lei. Amendamentul a fost propus de presedintele Comisiei senatoriale de cultura, Georgica Severin, din cei 50.000 de lei 15.000 de lei urmand sa acopere cheltuielile de personal si 35.000 de lei, cheltuielile de intabulare. Potrivit proiectului de buget, CNA avea alocata pentru 2015 suma de 8,015 milioane de lei, cu 7% mai putin decat in 2014.

Ministerul Agriculturii – Parlamentarii din comisiile de specialitate au dat aviz pozitiv bugetului Ministerului Agriculturii cu 22 de voturi pentru si zece impotriva. Acesta este de 23,595 miliarde de lei, in crestere cu 27,16% fata de executia preliminata din 2014, de 18,56 miliarde de lei.

ANI – Bugetul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), avizat pozitiv in comisii, se ridica la 37.843.000 lei, mai mic cu 0,18% fata de anul trecut. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.