Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Europalia 2019, o oportunitate pentru promovarea valorilor româneşti

Bucureşti: Europalia 2019, o oportunitate pentru promovarea valorilor româneşti

DISTRIBUIȚI

133467 –  11122014 –  Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit, pe 11 decembrie , o delegație a Europalia Internaţional condusă de baroneasa Kristine De Mulder, director general,  care efectuează o vizită la București, Sibiu și Cluj-Napoca. Scopul vizitei este de a evalua candidatura României pentru statutul de țară invitată a festivalului Europalia 2019 .

În cadrul întrevederii, Bogdan Aurescu a evidenţiat importanţa pe care autorităţile române o acordă acestei candidaturi, având în vedere că perioada de desfăşurare a ediţiei din 2019 a Festivalului Europalia coincide cu mandatul Preşedinţiei române a Consiliului UE (1 iulie – 31 decembrie 2019).

De asemenea, ministrul afacerilor externe a subliniat că prezenţa României ca ţară invitată de onoare la prestigioasa manifestare, în cazul în care candidatura ţării noastre va fi acceptată, va reprezenta o oportunitate pentru o nouă recunoaştere a patrimoniului cultural român, prin promovarea valorilor româneşti şi europene prin artă, teatru, film şi, nu în ultimul rând, muzică.

Cu această ocazie, România îşi va putea prezenta şi potenţialul creator contemporan, care a obţinut în ultimii ani recunoaşteri şi distincţii semnificative pe plan internaţional.

La finalul întrevederii, directorul general Europalia a apreciat interesul cu care România abordează această candidatură şi a precizat că vizita în România va contribui la finalizarea evaluării şi la adoptarea unei decizii în acest sens.

Europalia este cea mai mare manifestare culturală din Belgia. Ea reprezintă un festival internaţional de artă bienal care pune în valoare patrimoniul şi diversitatea culturală a ţări invitate. Dat fiind afluxul mare de turişti (turism profesional, turism de afaceri, turism cultural) specific îndeosebi Bruxelles-ului, festivalul reprezintă un instrument de prim rang în prezentarea unei ţări/culturi în faţa publicului european.

În 2013, ţara invitată a fost India,  programul festivalului cuprinzând 26 de expoziţii, 92 de concerte şi alte peste 400 de manifestări în Bruxelles şi în alte oraşe din Belgia şi nordul Franţei (Lille, Valenciennes), la care au asistat peste un milion de vizitatori.

Invitaţiile anterioare au fost, în 2005 – pentru Rusia, în 2007 – pentru Europa, în 2009 – pentru China, în 2011 – pentru Brazilia. În 2015, ţara invitată va fi Turcia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.