Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: FMI impune Guvernului reducerea deficitul bugetar la 0,9% în 2015

Bucureşti: FMI impune Guvernului reducerea deficitul bugetar la 0,9% în 2015

DISTRIBUIȚI

 133321 – 05122014 – Fondul Monetar International impune Guvernului sa reduca deficitul bugetar pentru anul viitor la 0,9% din PIB, solicitare pe care partea romana o considera inacceptabila, luand astfel in calcul intreruperea discutiilor daca nu este agreat un deficit de 1,4%, notează Hotnews.ro.

In acest context, ministrul Bugetului, Darius Valcov, a declarat pentru B1 TV ca nu se accepta schimbarea regulilor in timpul jocului si ca o astfel de masura ar insemna ingenuncherea economiei romanesti.

Valcov a confirmat aceste informatii si la Realitatea TV: „Cred ca orice om aflat in situatia mea s-ar lupta ca acest deficit sa nu scada sub 1,4% si sa mergem spre un merge spre un 1,9% sau chiar mai mult pentru a acoperi cheltuielile bugetare (…) Sub nicio forma nu vom lua in calcul sa ingenunchierea Romaniei. Nu luam in calcul scaderea acestui deficit„, a spus Valcov intrebat daca ia in calcul ruperea acordului cu FMI.

Practic, Guvernul doreste un deficit care sa se duca spre 2%, astfel incat sa fie acoperite toate cheltuielile programate in 2015.

„In niciun caz nu vom pleca la negocieri sub acest deficit de 1,4%. Sper ca informatia de aseara pe care unii dintre specialistii FMI si CE au introdus-o in discutie sa ramana doar la nivel de discutie. Vom discuta pe partea de venituri, de cheltuieli, de investitii, pornind de la nivelul de 1,4%. Eu cred ca discutia la nivel de discutii va fi altfel si vor intelege ca nu putem sa lasam de la noi 0,5% (…)Eu cred ca putem sa inchidem acest buget fara cresteri de taxe si impozite la 1,4%”, a mai spus Valcov la Realitatea TV. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.