Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Energiei, acuzat de trădare

Bucureşti: Ministrul Energiei, acuzat de trădare

DISTRIBUIȚI

133275 –  04122014  – Deputatul PSD Iulian Iancu il acuza pe ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, fost manager la compania petroliera OMV Petrom, ca, odata ajuns in Guvern, a inceput sa faca lobby pentru aceasta companie in detrimentul intereselor statului roman.

Acuzatiile vin in contextul in care Guvernul Ponta a decis, miercuri, amanarea cu un an a renegocierii redeventelor, cu toate ca, spune Iulian Iancu, „in constructia unui buget, cea mai sigura componenta este cea venita din redevente”.

„In mod surprinzator, practic, a inceput sa faca lobby de pe pozitia guvernamentala in a nu sustine o dezbatere publica pentru redevente”, a acuzat Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, miercuri seara, la Realitatea Tv.

„Amanarea cu un an de zile este amanarea celei mai predictibile compenente a bugetului nostru. De ce s-a dorit? Nu pot decat sa deduc ca avem de-a face cu un lobby iesit din comun din partea companiilor multinationale care au refuzat dezbaterea (…) Inseamna ca s-a dorit sa privam bugetul Romaniei de sume suplimentare, care ar fi ajutat executia bugetara de anul viitor”, a declarat deputatul PSD.

Acesta l-a acuzat pe ministrul Razvan Nicolescu ca a mintit in Parlament pentru a se salva.

„Experienta de astazi (miercuri – n.r.) a fost extrem de trista si s-a transformat intr-o premiera, in Parlament, pentru ca un ministru al Cabinetului s-a dovedit a nu reprezenta interesele Cabinetului si si-a permis ca in Parlamentul Romaniei sa minta si sa aduca probe mincinoase in incercarea de a salva propria lui declaratie si propria lui imagine, in detrimentul adevarului. (…) A prezentat parlamentarilor niste documente intr-un mod mincinos punandu-ne intr-o situatie delicata si avand de ales intre a spune adevarul sau a trece sub tacere un astfel de comportament”, a afirmat Iulian Iancu.

Deputatul PSD a sustinut ca Razvan Nicolescu a mintit si in fata comisiilor de specialitate in vremea cand era „cel mai activ si agresiv reprezentant al OMV in institutiile guvernamentale”.

„Imi aduc aminte ca de fiecare data a avut curajul sa aduca argumente mincinoase in fata comisiilor. A spus in fata Comisiei de la Senat, cand am promovat legea privind utilizarea gazelor naturale pe teritoriul Romaniei, cu preponderenta pana la diversificarea resurselor de gaze naturale, din import, a mintit ca OMV nu va exporta niciodata gaze. La un an jumate dupa, a declarat ca OMV vrea sa transforme Romania in cel mai important exportator de gaze din sud-estul Europei. Anul acesta, capatand o calitate guvernamentala, in mod surprinzator, practic, a inceput sa faca lobby de pe pozitia guvernamentala in a nu sustine o dezbatere publica pentru redevente. (…) Cum va putea sa faca el o sustinere onesta si neutra a noii politici de redevente, din moment ce vine de la o companie multinationala cum este OMV si care este direct interesata in a mentine valori cat mai mici ale redeventelor”, a mai spus Iancu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.