Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele CJ Dâmboviţa, urmărit penal, se retrage din CNI

Bucureşti: Preşedintele CJ Dâmboviţa, urmărit penal, se retrage din CNI

DISTRIBUIȚI

133374 –  09122014 – Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dambovita, Adrian Tutuianu, se retrage din calitatea de membru supleant al Consiliului National de Integritate (CNI), pentru care a primit luni votul in Senat. Tutuianu este urmarit penal de DNA, dar asta nu l-a impiedicat sa primească votul senatorilor din  Comisia Juridica.

Anuntul retragerii a fost facut de presedintele PSD, Victor Ponta. Conform acestuia, Adrian Tutuianu se retrage din calitatea de membru supleant al CNI, marti urmand sa fie depusa la Biroul Permanent al Senatului cererea oficiala de retragere a nominalizarii, care apartinea Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din România (UNCJR).

Ponta a mai spus ca Tutuianu „nu doreste sa aduca atingere imaginii PSD, in contextul unor suspiciuni de neclaritati in relatia cu ANI”.

Plenul Senatului a votat, luni, o parte din noii membri ai CNI, dupa audierea acestora in Comisia juridica, fiind vorba de noua membri titulari ai CNI si noua membri supleanti, urmand ca noua conducere a CNI sa aleaga noul presedinte al acestui for.

Seful CJ Dambovita ar fi trebuit sa supravegheze tocmai institutia care il cerceteaza pentru conflict de interese.

Cei noua membri titulari si noua membri supleanti au fost votati individual, prin votul secret electronic al senatorilor, pentru un mandat de patru ani.

Fata de propunerea facuta de Comisia juridica, in urma audierilor, plenul Senatului a respins numirea persoanelor propuse de PDL pentru pozitia de membru titular si membru supleant, respectiv a Cynthiei Curt si a Cristinei Traila.

Mandatul fostilor membri CNI a inceput in 2010 si a incetat la 1 noiembrie anul acesta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.