Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Proiectul de buget: TVA redus la produsele bio şi alte “surprize...

Bucureşti: Proiectul de buget: TVA redus la produsele bio şi alte “surprize extrem de plăcute”

DISTRIBUIȚI

133230 –  03122014  –  Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat marti ca exista posibilitatea ca bugetul pentru anul 2015 sa includa scaderea TVA la produsele bio, de la 24% la 9%, adaugand ca mai sunt „cateva surprize extrem de placute”.

Valcov a declarat ca proiectul de buget pentru anul viitor este finalizat, dar ca urmeaza negocierile cu Fondul Monetar International (FMI), potrivit Ziare.com.

Demnitarul a anuntat ca in buget sunt cuprinse „cateva surprize extrem de placute”, dar nu si cresteri de taxe si impozite, dupa cum au avertizat liberalii, inclusiv Klaus Iohannis, in timpul campaniei electorale.

„Bugetul este gata, este dezbatut cu FMI incepand de maine (miercuri – n.r.). Nicio masura de crestere a impozitelor si taxelor nu este prevazuta. (…) Nu veti vedea nicio crestere, dimpotriva venim cu cateva surprize extrem de placute”, a asigurat acesta.

Darius Valcov a spus ca una dintre surprize este reducerea TVA la produsele bio, incepand cu 1 ianuarie 2015.

„Tinem foarte mult, domnul prim-ministru tine foarte mult, ca macar la produsele bio sa aiba loc aceasta scadere, macar de la 1 ianuarie, a TVA de la 24% la 9% si vor fi si multe alte masuri pe care le putem adopta, dar le discutam cu FMI”, a continuat el.

In plus, Valcov a infirmat ca in bugetul pe 2015 este prevazuta suprataxarea averilor mari, dupa cum au propus cei de la UNPR, mentionand ca aceasta ar putea fi o decizie politica a premierului Victor Ponta si a coalitiei.

Reamintim că unul dintre cei mai mari susținători ai produselor bio este europarlamentarul Daciana Sârbu, soția premierului. Încă din luna aprilie a acestui an Daciana Sârbu vorbea despre așa-numita ”TVA verde”, adică o taxă pe valoare adăugată redusă pentru ceea ce poartă eticheta de produs bio. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.