Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şeful SIF Muntenia a fost arestat

Bucureşti: Şeful SIF Muntenia a fost arestat

DISTRIBUIȚI

133416 –  10122014 –  Seful SIF Banat, Dragos Bilteanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul care vizeaza manipularea pietei de capital si delapidarea societatilor de investitii financiare. Alaturi de acesta, a mai fost arestat si omul de afaceri Najib El Lakis (membru in CA de la SIF Banat-Crisana). Stere Gardan (actionar casa de brokeraj), avocatul Nicolae Mergeani si Adrian Victor Prodan (membru in CA de la SIF Muntenia) au fost pusi sub control judiciar.

Tribunalul Bucuresti a luat decizia de arestare, care nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel.

Mai multe masini, case si terenuri ale lui Dragos Bilteanu au fost puse sub sechestru.

Procurorii DIICOT retinusera marti cinci persoane in dosarul de delapidare a SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia, suspectate ca au constituit un grup infractional organizat si s-au implicat in operatiuni de manipulare a pietei de capital, prin realizarea mai multor tranzactii in datele de 12, 13 si 16 septembrie 2013 la Bursa de Valori Bucuresti.

Anchetatorii sustin ca Dragos Bilteanu ar fi cumparat din banii SIF Banat pachete de actiuni. Apoi, profitul ar fi fost transferat in conturile mai multor companii offshore, pentru a li se pierde urma. Ulterior, banii erau ridicati numerar.

Prejudiciul estimat de DIICOT se ridica la peste 62 de milioane de lei.

Procurorii au efectuat luni 31 de perchezitii domiciliare in judetele Ilfov si Arad si in Bucuresti, iar la sediul DIICOT au fost audiate 25 de persoane. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.