Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Sindicaliştii din industria alimentară cer TVA redusă la carne

Bucureşti: Sindicaliştii din industria alimentară cer TVA redusă la carne

DISTRIBUIȚI

133310 –  05122014  – Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară a organizat vineri dimineața un protest în fața Ministerului de Finanțe cerând reducerea TVA la produsele din carne. Oamenii sunt nemulţumiţi că Guvernul refuză să reducă TVA de la 24% la 5 la sută la carne şi produse din carne, dar vrea în schimb să scadă taxele aplicate produselor bio.

„Ne-au promis că vor scade TVA și la carne după succesul avut de această măsură în cazul pâinii, dar în ultima perioadă am auzit că abia la mijlocul anului viitor se va discuta. Noi vrem la 1 ianuarie 2015 să avem TVA de 5% la carne pentru că vrem să ne păstrăm locurile de muncă. Industria cărnii e în pericol acum. La începutul anului viitor vom ieși în stradă din nou dacă nu se adoptă această măsură și nu vom pleca până nu ne atingem acest scop”, a spus Dragoș Frumosu, presedintele federației, la Antena 3.

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a anunţat, marţi, că în proiectul de buget pe 2015 este propusă scăderea TVA de la 24% la 9% la produsele bio. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.