Acasă Politic Bucureşti: Universitatea Bucureşti se conformează

Bucureşti: Universitatea Bucureşti se conformează

DISTRIBUIȚI

133636 –  18122014  – Universitatea Bucuresti anunta ca i-a trimis o scrisoare ministrului Educatiei, Sorin Câmpeanu, in care cere sa-i retraga titlul de doctor premierului Victor Ponta. ”Va transmitem, in anexa, notificarea primita din partea domnului Victor Ponta privind renuntarea la titlul de Doctor in Drept. Va transmitem, de asemenea, in copie, urmatoarele documente: dosarul inaintat ministerului in 2003, in vedere a acordarii titlului de doctor, teza elaborata de domnul Victor Ponta, decizia Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti din data de 17 iulie 2012 privind acuzatia de plagiat, corespondenta purtata de Universitatea din Bucuresti, cu comisiile de specialitate ale MEN, in 2012. Tinand seama de decizia Comisiei de Etica si de pozitia Senatului Universitatii din Bucuresti din 25 iulie 2012, va rugam sa dispuneti masurile necesare in vederea retragerii titlului de Doctor in Drept acordat domnului Victor Ponta prin Ordinul Ministrului nr. 5663/ 15.12.2003”, ae arata in scrisoarea semanta de rectorul Universitatii Bucuresti, Mircea Dumitru.

Adresa Universitatii din Bucuresti catre ministrul Educatiei vine la doua zile dupa ce premierul Victor Ponta a trimis o scrisoare catre rectorul Mircea Dumitru, in care il „notifica” pe acesta ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti.

“Este un gest pe care trebuia sa il fac mai demult, inca din momentul aparitiei acuzatiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am facut acest lucru pentru ca m-am considerat de buna credinta in argumentele mele la momentul aparitiei contestarii si nu am vrut sa amestec planul pur profesional cu cel politic. Dupa ce voi parasi viata politica imi doresc sa initiez un nou demers doctoral, respectand toate standardele si cerintele de la acel moment. Domeniul Educatiei este unul fundamental si esential nu doar pentru activitatea Guvernului ci si pentru viitorul nostru ca societate europeana. De astazi avem un nou Ministru al Educatiei si Cercetarii si imi doresc ca mandatul acestuia sa fie plin de succes in atingerea obiectivelor sale, fara a fi perturbat de o tema care in timp a devenit eminamente politica. Strict personal, perioada petrecuta de mine ca student al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti reprezinta o amintire exceptionala si regret nespus daca discutiile aparute dupa momentul preluarii functiei de Prim-Ministru au afectat imaginea unei institutii pe care o iubesc la fel de mult ca toti ceilalti absolventi ai sai! Pentru toate aceste argumente, va rog sa luati act, domnule Rector, de decizia mea de a renunta la titlul de doctor in drept”, arata premierul in scrisoarea trimisa rectorului Univeritatii Bucuresti

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis pe 29 iunie 2012 ca teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat. In aceeasi zi, ministrul interimar al Educatiei Liviu Pop a schimbat componenta si regulamentul de functionare ale CNATDCU, astfel incat Consiliul nu mai are atributii in a stabili daca o teza de doctorat este sau nu plagiat.

In septembrie 2012, Sorin Campeanu intra in Consiliul General al CNATDCU.

Pe 19 iulie 2012, Consiliul National de Etica (CNE) din subordinea Ministerului Educatiei decidea ca Victor Ponta nu a plagiat. Componenta CNE a fost schimbata din temelii de fostul ministru Liviu Pop chiar inainte de a se pronunta in cazul Ioan Mang.

In cazul tezei de doctor s-a autosesizat si Universitatea din Bucuresti, care a concluzionat pe 20 iulie 2012 ca Victor Ponta a plagiat.

Ministerul Educatiei a anuntat ce decizie a luat in calcul abia la un an de la verdictul dat de Universitatea din Bucuresti, in martie 2013, pe care l-a respins si a avizat favorabil hotararea Consiliul National de Etica, care a decis ca premierul nu a plagiat. In consecinta, Ministerul Educatiei a decis sa nu ii retraga premierului titlul de doctor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.