Acasă Externe Dezbatere privind pregătirea Consiliului European din 18-19 decembrie la reuniunea CAG

Dezbatere privind pregătirea Consiliului European din 18-19 decembrie la reuniunea CAG

DISTRIBUIȚI

133566 –  16122014  – Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba participă astăzi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG). Pe agenda reuniunii figurează o dezbatere privind pregătirea Consiliului European din 18-19 decembrie 2014, subiectul principal al proximului Summit european vizând consolidarea cadrului investiţional în Europa, prin crearea Fondului European pentru Investiţii Strategice, element central al Pachetului Comisiei Europene privind creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi investiţii, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Celelalte teme de pe agenda Consiliului European din decembrie vor viza andosarea Analizei Anuale a Creşterii 2015, publicată de Comisia Europeană la 28 noiembrie, consolidarea Uniunii Economice şi Monetare precum şi relaţiile externe, în particular situaţia din Ucraina.

La reuniunea CAG, miniştrii vor dezbate şi andosa proiectul de concluzii ale Consiliului privind extinderea şi procesul de stabilizare şi asociere, ca urmare a publicării de către Comisie în octombrie 2014 a Pachetului privind extinderea.

De asemenea, Consiliul va avea un schimb de opinii pe marginea iniţiativei privind garantarea respectării statului de drept în toate statele membre, în vederea adoptării de concluzii.

Va avea loc, totodată, un schimb de opinii privind consolidarea programării inter-instituţionale anuale şi multianuale şi asupra Programului anual de lucru al Comisiei Europene pentru 2015, în lumina aspectelor convenite în discuţiile la nivelul Consiliului pentru îmbunătăţirea funcţionării UE.

De asemenea,  va avea loc o prezentare a raportului de sinteză privind evaluarea de etapă a Strategiei Europa 2020, o prezentare a Comisiei Europene privind Analiza Anuală a Creşterii 2015, precum şi a foii de parcurs privind Semestrul European pentru 2015.

În cadrul reuniunii CAG vor continua, de asemenea, dezbaterile tematice pe marginea priorităţilor Agendei Strategice a UE, cu un schimb de opinii privind consolidarea rolului global al UE.

Totodată, în marja reuniunii CAG, secretarul de stat George Ciamba va avea o întrevedere cu şeful de cabinet al preşedintelui Comisiei Europene şi va participa la un dineu informal în format Prietenii Coeziunii, se mai arată în comunicat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.