Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta: Gânduri de solidaritate cu familiile celor patru “eroi” SMURD

Bucureşti: Premierul Ponta: Gânduri de solidaritate cu familiile celor patru “eroi” SMURD

DISTRIBUIȚI

133567 –  16122014  – Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj  de solidaritate cu familiile celor decedaţi în urma prăbuşirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol din Judeţul Constanţa. „Gândurile noastre se îndreaptă, în aceste momente, către familiile celor patru eroi care au decedat ieri, în timp ce își îndeplineau misiunea de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, ca în atâtea alte ocazii. În numele Guvernului României, îmi exprim solidaritatea cu familiile celor trecuți în neființă în urma acestui tragic accident. Țin să le mulțumesc, și pe această cale, tuturor celor care, aflați în serviciile de urgență, își riscă zilnic viața și depun eforturi supraomenești, în mod necondiționat, pentru a-și ajuta semenii.Ii asigur pe toti românii că autoritățile vor acționa pentru a afla, cât mai rapid, cauzele acestei cumplite tragedii”, arată premierul în mesajul postat pe site-ul Guvernului.

Toti cei patru membri ai echipajului de pe elicopterul SMURD prabusit luni dupa-amiaza in lacul Siutghiol din judetul Constanta au fost gasiti, insa toti au murit. Operatiunile de salvare s-au incheiat marti dimineata, dupa orele 4.00.

Elicopterul SMURD de tip EC 135 apartinea Serviciului din Constanta. La bord se aflau pilotul, copilotul, un medic si o asistenta.

Prima persoana gasita a fost medicul de pe elicopter, Laura Vizireanu, de la UPU  Constanta. Ea a fost initial resuscitata, dar a murit la spital, inainte de miezul noptii.

Copilotul a fost gasit la cinci ore de la accident, legat de scaun cu centura de siguranta, la o adancime de sase metri. S-a incercat in zadar resuscitarea sa, el fiind in stop cardio-respirator si neprezentand semne vitale.

Al treilea om gasit a fost pilotul, care a fost transportat la spital insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Ultima persoana gasita dupa orele 4.00 dimineata, la 12 ore de la accident, a fost asistenta, in varsta de 38 de ani. Asistenta de la Spitalul Judetean Constanta aflase luni ca este insarcinata si il anuntase pe logodnicul sau.

Luni seara, toate elicopterele de acest fel (7 elicoptere SMURD) au fost blocate la sol, dupa o decizie a Inspectoratului General de Aviatie, anuntata de Raed Arafat. Masura este una preventiva, pentru a evita orice problema care ar putea aparea din cauza unor eventuale defectiuni tehnice.

Parchetul Militar a deschis un dosar penal ca urmare a prabusirii elicopterului SMURD. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.