Acasă Politic Preşedintele CJ Timiş anchetat sub control judiciar

Preşedintele CJ Timiş anchetat sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

133456 –  11122014 –  Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Timis, Titu Bojin, a fost audiat miercuri seara, timp de mai multe ore, la sediul central al DNA. In aceasta dimineata anchetatorii au decis continuarea investigatiilor cu Titu Bojin sub control judiciar.

Bojin este suspectat de coruptie si a fost adus la Bucuresti cu mascatii, după ce la Timișoara – la sediul Consiliului Judențean și Directia Apelor Banat, precum și la mai multe primarii din judet au avut loc perchezitii.

Și consilierul judetean Marcel Mihoc, 17 primari, managerul Muzeului Satului Banatean, un director de la Administratia Bazinala a Apelor Banat, directorul regional si directorul economic al Directiei Drumuri si Poduri Timisoara au fost, de asemenea, audiati in acelasi dosar de coruptie.

Titu Bojin este suspectat ca, din functia de presedinte al CJ Timis si presedinte al organizatiei PSD Timis, a determinat mai multi primari (de asemenea, membri PSD) sa incheie contracte cu SC Ecomet West SRL, prin atribuire directa. Firma este controlata de George Didila, un apropiat al lui Bojin.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in cazul in care primariile care au incheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor incheiate, George Didila apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii sa plateasca, cu celeritate, aceste contracte.

Intrucat unele dintre primariile care au incheiat astfel de contracte cu SC Ecomet West SRL nu aveau prevazute in buget fonduri pentru plata produselor achizitionate, consilierul judetean Marcel Mihoc ar fi promis, la data incheierii contractelor, alocarea fondurilor necesare cu ocazia rectificarilor bugetare, se mai arata in documentele citate.

In acest sens, in 25 iunie 2014 s-a convocat sedinta ordinara a CJ Timis, pe ordinea de zi fiind discutat si „proiectul de hotarare privind aprobarea bugetului rectificat al judetului Timis pe anul 2014”.

Procurorii il suspecteaza pe Titu Bojin ca directiona alocari bugetare din bugetul Consiliului Judetean Timis catre unitati administrativ teritorial din judet, in vederea finantarii contractelor pe care acestgea le aveau in derulare cu SC Ecomet West SRL.

Sumele de bani obtinute din contracte erau virate in conturile societatii Ecomet West SRL, administrata de catre Marius Didila, care il anunta pe George Didila, iar acesta ii transmitea lui Bojin si Mihoc situatia incasarilor din contractele incheiate, potrivit acelorasi documente.

DNA arata, intr-un comunicat, ca in aceasta cauza se fac cercetari pentru fapte de coruptie si asimilate celor de coruptie care ar fi fost comise in 2014. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.