Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Directorul SRI: Au fost dejucate atentate teroriste şi în România

Bucureşti: Directorul SRI: Au fost dejucate atentate teroriste şi în România

DISTRIBUIȚI

 133971 –12012015 – Vor mai exista atentate teroriste in Europa. Au fost dejucate atentate si in Romania. Serviciile secrete europene sunt pregatite pentru noul nivel de terorism, dar nu exista securitate absoluta. Uneori preventia nu se poate realize. Afirmatiile au fost facute de directorul SRI George Maior, intr-un interviu pentru Ziare.com.

George Maior a sustinut ca in Romania nu exista in acest moment un pericol major de atentat terorist, dar SRI a luat masuri suplimentare: „pe baza evaluarii serviciului, in concordanta cu situatia operativa, nu am considerat necesara ridicarea nivelului de alerta”.

George Maior a aratat ca atentatele de la Paris vor avea efecte la nivel european, inclusiv sub aspectul elementelor „precise operationale: o intensificare a cooperarii serviciilor europene, poate un nou plan european pentru cresterea eficientei capacitatii de raspuns a statelor europene si a UE la asemenea evenimente. Se pune in discutie chiar infiintarea unor structuri de informatii mai puternice la nivelul Uniunii ca atare. Vor exista schimbari, inclusiv de ordin legislativ.”

Directorul SRI nu exclude posibilitatea ca evenimentele de la Paris sa aiba efecte si asupra admiterii Romaniei in spatiul Schengen. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.