Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ion Iliescu: A-ți asuma eşecul nu înseamnă să te retragi neapărat

Bucureşti: Ion Iliescu: A-ți asuma eşecul nu înseamnă să te retragi neapărat

DISTRIBUIȚI

134068 – 16012015 – Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, crede că premierul Ponta trebuie să-și „asume” eșecul de la prezidențiale, având propria teorie despre ce înseamnă această „asumare”. Acesta susţine că “A-ți asuma nu înseamnă să te retragi neapărat. Eu am pierdut alegerile în ’96 și de pe poziția de fost președinte. Și după aceea am revenit la partid. Din contră, partidul m-a solicitat să vin și în perioada de opoziție 96 — 2000 am desfășurat un fel de politică care a repropulsat partidul și în 2000 am câștigat fără probleme. Asta este atitudinea constructivă și responsabilă, și nu intrarea în panică când pierzi, nici euforie când câștigi. Asta e lecția vieții și lecția vieții politice„.

Iliescu a participat, joi seară, la un eveniment organizat la Ateneul Român din Bucureşti, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, la care au luat parte, printre alţii, fostul lider al PSD Adrian Năstase, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, fostul preşedinte al României Emil Constantinescu, fostul ministru al Culturii Gigel Ştirbu, preşedintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, dar şi reprezentanţi ai corpului diplomatic şi personalităţi din mediul cultural, anunţă Cotidianul.

În ce privește lipsa sa de la ședințele partidului, Iliescu a precizat că „Nu prea am mai mers la ședințe, aștept, vreau să fie un congres la partidului. Va fi (n.r. un congres), dar va fi întâi un Consiliu Național. Deci aștept să particip la Consiliul Național la dezbateri în legătură cu ce-i de făcut. (…) Eu de regulă mai și vorbesc„, a spus președintele de onoare al PSD.

Iliescu a vorbit joi seară despre proiectul lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie, despre care a spus că este o un joc neserios.

„Asta e neserios. E drept că trebuie să gândim ce să facem ca PSD să își consolideze pozițiile și să se prezinte ca un partid capabil să treacă prin toate. Adică orice partid se află în fața unor realități, poate să câștige, poate să piardă. Nu trebuie să intre în derută când pierde, nici în euforie când câștigă, ci să își consolideze și să-și îmbogățească experiența„, a declarat Ion Iliescu.

În ceea ce priveşte excluderea lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, Ion Iliescu susţine că aceştia ar trebui rechemaţi în partid, precizând că el a votat împotriva acestei sancţiuni.

Eu nu cred că aveam nevoie de aşa ceva şi când sunt puncte de vedere diferite – suntem un partid democratic sau vrem să fim un partid democratic – trebuie să existe forţa de a accepta puncte de vedere diferite şi de a lăsa dezbaterea liberă, schimbul de păreri, indiferent de diferenţele de opinie. Acest lucru chiar îmbogăţeşte gândirea. Asta este trăsătura oricărei societăţi. Suntem aşa de diferiţi unul de altul, dar tocmai această comunitate de entităţi diferite este bogăţia vieţii şi a societăţii, mai ales într-o formaţiune politică ce vrea să fie factor dinamic în viaţa socială. Eu am fost împotriva unor asemenea mentalităţi care îmi amintesc de perioade depăşite, anterevoluţie„, a mai spus preşedintele de onoare al PSD.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.