Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Prins că facea taximetrie, deşi avea permisul auto reţinut

Cluj: Prins că facea taximetrie, deşi avea permisul auto reţinut

DISTRIBUIȚI

134067 – 16012015 – Poliţiştii de la Transporturi au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 5.700 de lei şi au constatat o infracţiune, în urma unei acţiuni pentru verificarea legalităţii transportului rutier în regim de taxi din zona aeroporturilor. Ca măsură complementară, au fost retrase şapte certificate de înmatriculare auto, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

La data de 15 ianuarie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, în zona aeroporturilor, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Poliţiştii au verificat 128 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.707 lei. De asemenea, a fost constatată o infracţiune la regimul rutier.

Dintre sancţiunile aplicate, 26 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, cinci pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi patru pentru încălcarea altor acte normative.

Totodată, ca măsură complementară, poliţiştii au retras şapte certificate de înmatriculare auto.

Într-unul dintre cazuri, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj au întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, din Cluj, care a fost depistat de poliţişti în timp ce efectua activitatea de taxi cu permisul de conducere reţinut. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.