Acasă Externe Germania: Operaţiune antiteroristă la Berlin

Germania: Operaţiune antiteroristă la Berlin

DISTRIBUIȚI

134066 – 16012015 – Zece percheziţii vizând ”mişcarea islamistă” au fost efectuate vineri dimineaţă la Berlin, iar două persoane au fost arestate, potrivit unor surse judiciare şi din poliţie citate de RFI Romania. Operaţiunea a fost efectuată, fără incidente, de către ”250 de funcţionari de poliţie, inclusiv trei comandouri de intervenţie specială”.

Au fost făcute ”percheziţii în 11 locuri ale mişcării islamiste berlineze” şi au fost arestate două persoane de naţionalitate turcă, anunţă poliţia, precizând că nu deţine indicii care să-i permită să afime că persoanele vizate pregăteau ”atentate în Germania”.

Prima persoană arestată este suspectată că ar conduce ”o grupare de islamişti extremişti din care fac parte cetăţeni turci sau ruşi de origine cecenă sau daghestaneză”. Autorităţile apreciază că această grupare intenţiona să comită o ”acţiune violentă gravă în Siria”. Alt cetăţean turc, care se ocupa de finanţele grupării, a fost de asemenea arestat.

În total, gruparea era alcătuită din cinci persoane şi era localizată în centrul capitalei germane. Ceilalţi trei membri nu au fost arestaţi, acuzaţiile la adresa lor fiind insuficiente în acest sens, potrivit parchetului Berlinului.

”Nu există indicii care să arate că gruparea pregătea atentate în Germania”, a precizat poliţia. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.