Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Lupta împotriva corupției, discutată de premierul Ponta cu Victoria Nuland

București: Lupta împotriva corupției, discutată de premierul Ponta cu Victoria Nuland

DISTRIBUIȚI

134043 –14012015 – Prim-ministrul Victor Ponta  a avut miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice. Modalitățile concrete de aprofundare și diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA și situația regională  au fost principalele teme de discuție cu oficialul american.

          În cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele în curs de derulare cu partea americană în plan politico-militar, de securitate, al justiției și  în domeniul  economic,  îndeosebi cele din sectorul energetic și IT, precum și  noi propuneri de dezvoltare a acestora.

          Premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obținute de România în consolidarea reformei justiției și luptei împotriva corupției, precum și angajamentul Guvernului în acest sens.

          De asemenea, a subliniat susținerea și măsurile luate de Guvern pentru o  alocare adecvată a resurselor bugetare necesare sectorului de Apărare, în contextul provocărilor actuale.  A fost evidențiată cooperarea bilaterală excelentă în acest domeniu.

          Primul-ministru a discutat cu oficialul american și o serie de acțiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creşte investiţiile americane în economia românească. Cei doi oficiali au avut și un schimb de opinii privind evoluțiile din vecinătatea estică. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.