Acasă Uncategorized Bucureşti: Mesajul premierului Ponta de Ziua Holocaustului

Bucureşti: Mesajul premierului Ponta de Ziua Holocaustului

DISTRIBUIȚI

Victor_Ponta134313 – 27012015 –Premierul Victor Ponta a transmis marţi un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

“27 ianuarie este un moment cu o semnificație aparte, fiind marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, 70 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz-Birkenau. În 2012 am vizitat actualul Muzeu de pe teritoriul Poloniei, în semn de respect față de memoria vieților nevinovate pierdute în acea perioadă tragică, iar impresia a fost una zguduitoare, pe care o voi purta cu mine toată viața. Omenirea nu trebuie să uite niciodată această pagină tulburătoare a istoriei. Respectul pentru diversitate, toleranța și libertatea sunt valorile care pot preveni asemenea episoade întunecate ale destinului, iar ele nu trebuie încălcate niciodată. Lupta pe care azi o ducem împotriva extremismului este una cât se poate de reală și o vom câștiga doar prin solidaritate și înțelegere, prin combaterea antisemitismului, xenofobiei și discriminării, prin dorința de a construi o societate mai bună și mai unită”, arată premierul în mesaj.

Ziua de 27 ianuarie înseamna sfârşitul Holocaustului şi eliberarea lagarelor de concentrare naziste Auschwitz-Birkenau din Polonia de catre trupele sovietice in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Nu este cunoscut numarul exact al evreilor ucisi in Holocaust, „solutia finala a problemei evreiesti” asa cum a fost numit programul de exterminare planuit si executat de regimul national-socialist din Germania condus de Adolf Hitler. Cifra cel mai frecvent notata de istorici este de sase milioane. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.