Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedinţia: “S-au luat toate măsurile pentru ca delegaţia României să fie...

Bucureşti: Preşedinţia: “S-au luat toate măsurile pentru ca delegaţia României să fie în deplină securitate”

DISTRIBUIȚI

134056 – 16012015 – Autoritatile belgiene au dat asigurari ca s-au luat toate masurile pentru ca delegatia care il insoteste pe presedintele Klaus Iohannis in vizita oficiala de la Bruxelles sa fie in siguranta, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al sefului statului, Tatiana Niculescu Bran.

“Autoritatile belgiene ne-au asigurat ca s-au luat toate masurile pentru ca delegatia Romaniei sa fie in deplina securitate. Ei coopereaza cu SPP care ne insoteste”, a precizat aceasta, potrivit Hotnews.ro.

Politia belgiana a desfasurat joi o vasta operatiune impotriva unui grup compus din persoane revenite din Siria si care se pregateau sa comita „un atac terorist de anvergura”, doi jihadisti fiind ucisi in cursul actiunii fortelor de ordine, a anuntat parchetul federal belgian.

Joi seara erau in curs operatiuni in centrul Bruxellesului, dar si in comunele Vilvorde, Zaventem, Schaerbeek si Molenbeek-Saint-Jean din regiunea capitalei. Aceasta „celula operationala era compusa din circa zece persoane, dintre care unele reveneau din Siria”, a precizat un procuror. „Erau pe punctul de a comite atentate de anvergura si de maniera iminenta”, a adaugat el.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza joi si vineri o vizita oficiala la Bruxelles, in program figurand intalniri cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar si cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.