Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Propunerile preşedintelui Johannis referitoare la Justiţie

Bucureşti: Propunerile preşedintelui Johannis referitoare la Justiţie

DISTRIBUIȚI

133797 –  06012015  – CSM, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si Parchetul General ar trebui sa aiba drept de initiativa legislative, sustine presedintele Klaus Iohannis. De asemenea, in opinia sefului statului, procurorul general al Romaniei ar trebui sa fie membru al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

„Institutiile trebuie consolidate in ansamblu: DNA, DIICOT, Parchetul General. In perspectiva regandirii institutionale a legii sigurantei nationale si a legii CSAT este util sa vedem daca intre membrii CSAT nu trebuie sa se numere si procurorul general. Cred ca CSM si Parchetul General ar trebui sa aiba drept de initiativa legislativa. Dumneavoastra stiti cel mai bine ca magistratul trebuie sa judece in baza probelor, nu in baza informatiilor”, a declarat Klaus Ioahannis la prima sedinta din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii, in care se alege noua conducere a institutiei.

Potrivit sefului statului, „alt obiectiv este garantarea integritatii institutiilor. Tine de presedinte, pentru ca orice initiativa de schimbare a legislatiei privind activitatea Justitiei trebuie sa treaca de promulgare”.

CSM si Inspectia Judiciara trebuie sa ia atitutine oricand apar scurgeri nepermise de informatii in presa din dosarele penale, a adaugat Iohannis.

„Este esential ca magistratii sa exercite un control efectiv asupra proportionalitatii, legalitatii tuturor masurilor procesuale. E vorba de apararea principiilor care stau la baza tuturor societatilor democratice”, a conchis seful statului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.