Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Revoluţionarii nu vor certificate noi

Bucureşti: Revoluţionarii nu vor certificate noi

DISTRIBUIȚI

133840 –  07012015 – Revolutionarii sunt nemultumiti ca nu au primit un raspuns de la premier si spun ca vor continua protestul la sediul Guvernului si greva foamei, pana cand va fi retrasa OUG privind obligativitatea obtinerii de noi certificate, precizand ca Avocatul Poporului a confirmat ca acest lucru este posibil.

Dorin Popa, unul dintre reprezentantii revolutionarilor, care a intrat in greva foamei si a participat marti la discutiile cu ministrul delegat pentru Dialog Social Liviu Pop, a declarat ca actiunile de protest vor continua miercuri, atat in fata sediului Guvernului, cat si la prefecturi si la Palatul Cotroceni, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat ca premierul Victor Ponta nu le-a transmis niciun mesaj privind revendicarile lor si, desi ministrul delegat Liviu Pop le-a primis o intalnire cu prim-ministrul inainte de a incepe sedinta de Guvern, acest lucru nu s-a confirmat.

Revolutionarii sunt nemultumiti de faptul ca primesc informatii contradictorii si considera ca Executivul incearca doar sa traga de timp.

Dorin Popa a mai spus ca revolutionarii nu mai sunt dispusi sa discute modificarea ordonantei, ci solicita retragerea actului normativ, mai ales ca Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, le-a confirmat faptul ca orice ordonanta de urgenta poate fi retrasa de catre cel care a emis-o.

Protestatarii cer ca in sedinta de Guvern de miercuri sa fie retras documentul contestat de ei, pentru ca legea sa poata fi pusa in aplicare. Ei au mai spus ca nici macar nu mai cer demiterea lui Adrian Sanda, secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Revolutionarilor din decembrie 1989 si a Detinutilor Politici, dar ca vor retragerea ordonantei emise de acesta.

„Nu mai cerem demiterea secretarului de stat Adrian Sanda, pe care vad ca premierul il iubeste, nu are decat sa-l pastreze, dar cerem retragerea ordonantei”, a spus reprezentantul revolutionarilor.

Popa a mai spus ca miercuri va fi un pichet si la Palatul Cotroceni, pentru a cere presedintelui Klaus Iohannis sa medieze conflictul dintre revolutionari si Executiv.

Dorin Popa a precizat ca de miercuri alti doi revolutionari au intrat in greva foamei, numarul acestora crescand la sapte.

Dorin Popa a spus ca revolutionarii asteapta de la premier solutia la problema lor.

„Ramanem in greva foamei pana cand ministrul Liviu Pop va discuta cu premierul. Asteptam corectarea greselilor din ordonanta si asteptam ca Victor Ponta sa inteleaga ce am discutat cu Liviu Pop, respectiv sa se respecte Legea 341. Asteptam un raspuns chiar si verbal de la premier ca se repara erorile din ordonanta”, a spus marti reprezentantul revolutionarilor.

Protestele revolutionarilor au inceput luni.

Intre timp, premierul Victor Ponta a cerut Corpului de control sa verifice activitatea Secretariatului de Stat pentru Revolutionari incepand din 1990, in principal modul in care au fost acordate certificate de revolutionar, au declarat surse din Guvern. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.