Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Toni Greblă meditează

Bucureşti: Toni Greblă meditează

DISTRIBUIȚI
toni_grebla

134233 – 23012015  – Judecatorul CCCR Toni Grebla, urmarit penal pentru corupție, a declarat, vineri, incă reflectează daca va demisiona sau nu din CCR. Intrebat daca va renunta la functia de judecator pe care o are la Curte, Toni Grebla a spus, intr-o interventie telefonica, va reflecta la problema in weekend.

 „Meditez, o sa fac la inceputul saptamanii urmatoare un anunt public cu pozitia mea fata de aceasta situatie”, a precizat el.

De asemenea, judecatorul a mentionat ca, in momentul in care a fost numit judecator la CCR, avea banuieli ca telefonul ii este interceptat si ca era filat, insa nu suspecta ca ar avea vreun dosar.

„Stiam ca fac obiectul unor preocupari ale unor institutii ale statului, ascultat telefon, filaj, supraveghere si asa mai departe. Nu aveam informatii precise, cum ca a inceput interceptarea mea la data de…, si acum mi s-a confirmat acea banuiala”, a explicat acesta.

Referitor la faptul ca presedintele CCR a afirmat ca ar fi recunoscut ca a comis o parte din fapte, inclusiv acuzatiile legate de rochii si capsatoare, intr-o discutie privata, Grebla sustine ca el a inteles altceva din declaratiile lui Augustin Zegrean: „Am inteles ca Zegrean a zis ca acuzatia este ridicola”.

„Ce stiu eu este ca, in luna noiembrie, e ziua de nastere a sotiei mele, Mihaela. Este posibil ca la una din aceste evenimente sa ii fi facut cadou sotiei mele, in calitate de fin, o rochie”, a mentionat el, spunand ca nu a intrebat-o de joi dimineata, cand a fost audiat la DNA, pana in prezent, daca a primit cadouri de la omul de afaceri de etnie rroma Ion Bircina, finul sotilor Grebla, implicat si el in dosar.

„Daca cineva i-a facut un cadou, daca era spaga, trebuia sa fie legat de ceva, ea sa fi intervenit pe nu stiu unde, ceee ce nu poate fi adevarat”, a continuat el.

Toni Grebla a lamurit si problema capselor luate in campania electorala pentru alegerile legislative din 2012, spunand ca in acea perioada a fost ajutat de mai multe persoane, inclusiv de Ion Bircina.

„In campania electorala esti ajutat de multi oameni, postul de senator nu se scoate la concurs, se castiga cu sustinerea multor oameni, care au venit din proprie initiativa: Va rog sa-mi dati afise, capsator, sa pun in cartierul meu„, a mentionat el, spunand ca si Ion Bircina l-ar fi ajutat in campanie.

„In campanie electorala folosesti capse, pentru ca trebuie pe toate gardurile prinse afisele acelea cu capse. E posibil ca el (Ion Bircina – n.r.) sa fi cumparat niste capsatoare pe care sa le foloseasca cu echipa lui”, a continuat el.

Intrebat daca ar putea fi victima unei inscenari, Toni Grebla a spus ca asteapta „sa se faca probele necesare si o sa vedeti, in final, ca faptele nu au natura penala si cu altele nu am legatura”.

Fostul senator a vorbit si despre ferma de struti din Gorj, lamurind ca nu a trecut-o in declaratia de avere pentru ca este, de fapt, o gospodarie pe care o are de placere, nu pentru a obtine venituri.

De asemenea, Toni Grebla a spus ca el, personal, nu a fost amenintat vreodata in mod direct sau indirect, dupa ce Augustin Zegrean a acuzat presiuni asupta CCR din partea politicienilor si a unor institutii.

Referitor la firmele care intermediau exporturi ilegale in Rusia, Toni Grebla a precizat ca nu stie nimic despre aceste acuzatii si ca era imposibil sa faca astfel de afaceri, din moment ce Rusia a instituit embargo pe importurile din Uniunea Europeana. In plus, el a spus ca oricum nu se pricepe la afaceri.

Toni Grebla este urmarit penal pentru fapte comise incepand din anul 2010 si pana in prezent, cand a fost senator si, ulterior, judecator CCR, intr-un dosar de luare de mita.

Fostul senator este acuzat, printre altele, pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi primit spaga de la un om de afaceri, finul sau Ion Bircina, pentru a interveni in favoarea lui pe langa functionari publici.

Procurorii il mai acuza pe Toni Grebla ca ar fi controlat indirect mai multe firme in timpul mandatului de magistrat, lucru nepermis de lege. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.