Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Încă o sursă de venit pentru buget: impozitarea alocațiilor copiilor. Premierul cere...

Încă o sursă de venit pentru buget: impozitarea alocațiilor copiilor. Premierul cere sancționarea vinovaților

DISTRIBUIȚI

133843 –  07012015 – Aproape 11.000 de copii din Arges au fost somați de ANAF sa achite contributiile la asigurarile de sanatate. Valoarea pe care copiii trebuie să o plătească statului este de 39 de lei din cei 42 de lei pe care statul ii aloca, lunar fiecarui copil.

Mai mult, fiscul argesean considera ca alocatiile copiilor sunt venituri pentru care copiii sunt datori si cu contributii la asigurarile de sanatate, desi legislatia romana prevede gratuitate pentru minori in cazul asistentei medicale.

Potrivit Fiscului, ar fi vorba de o eroare de soft care genereaza automat aceste instiintari si ca deocamdata nu au fost sesizate situatii similare in alte judete.

 Premierul a cerut la inceputul sedintei de guvern identificarea si sanctionarea functionarilor vinovati de aceasta situatie.

Ulterior izbucnirii scandalului, ANAF a anunțat că a transmis unitǎților teritoriale “o circularǎ prin care s-a suspendat regularizarea contribuțiilor de asigurǎri sociale de sǎnǎtate pentru veniturile obținute din dobânda bonificatǎ de bǎnci, pentru alocațiile de stat pentru copii, neridicate din conturile bancare”.

“Precizǎm, incǎ o datǎ, cǎ obiectul impunerii nu ίl constituie alocația de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocațiile din conturi”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Măsura anunţată de ANAF vine după ce presa a semnalizat că Fiscul a trimis somaţii pentru aproape 11.000 copii din judeţul Argeş să-şi achite contribuţia la sănătate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.