Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Kelemen Hunor: Candidez din nou pentru funcţia de presedinte al UDMR

Kelemen Hunor: Candidez din nou pentru funcţia de presedinte al UDMR

DISTRIBUIȚI

133816 –  06012015 –   „Am decis sa candidez din nou pentru functia de presedinte al UDMR„, a declarat liderul Uniunii, Kelemen Hunor, pentru portalul de stiri Maszol.ro. Congresul Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) se va desfasura pe 17-18 aprilie la Cluj-Napoca, iar pana in prezent Kelemen Hunor este singurul candidat la functia de presedinte, potrivit publicatiei.

Kelemen Hunor a anuntat ca va candida pentru un nou mandat de presedinte al UDMR: „Consultandu-ma cu mai multi colegi, evaluand drumul parcus in ultimii patru ani de UDMR si care sunt asteptarile fata de Uniune, am decis sa candidez din nou pentru functia de presedinte al UDMR”, a declarat Kelemen Hunor.

Anuntul vine dupa ce organizatia teritoriala Mures a comunicat ca il propune pe Kelemen Hunor pentru functia de presedinte al UDMR la urmatorul Congres. La cea mai recenta intalnire cu presa, in luna decembrie 2014, Kelemen Hunor a declarat ca va lua o decizie in luna ianuarie 2015 cu privire la candidatura pentru un nou mandat de presedinte al UDMR, notează Hotnews.ro

Amintim ca pe 5 ianuarie , Gyorgy Frunda, membru UDMR a declarat ca „liderii UDMR vor incerca sa reconstruiasca UDMR-ul. Nu uitati, UDMR-ul a scazut in ultimii ani constant ca numar de voturi, Kelemen Hunor a luat cel mai mic numar de voturi al candidatilor UDMR, care au candidat vreodata la Presedintia Romaniei, avem mai putini parlamentari in Parlamentul European, avem mai putini parlamentari in Parlamentul Romaniei. Deci UDMR-ul trebuie sa gaseasca mijloacele de a se apropia de comunitatea maghiara de care s-a departat foarte mult in ultimii doi-trei ani„.

Kelemen Hunor este presedintele UDMR din februarie 2011, a fost ministru al Culturii in Guvernul Boc in perioada 2009 – 2012 si a ocupat pozitiile de vicepremier si ministru al Culturii in Guvernul Ponta in 2014. Este la al patrulea mandat de deputat de Harghita, a absolvit Facultatea de Medicina Veterinara de la Universitatea de Stiinte Agricole Cluj (1993) si apoi Facultatea de filosofie de la Universitatea Babes-Bolyai (1998). – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.