Acasă Externe Bruxelles: Noi sancţiuni împotriva Rusiei

Bruxelles: Noi sancţiuni împotriva Rusiei

DISTRIBUIȚI

134660 – 09022015Ministrii de externe din UE au aprobat luni o noua lista de persoane sanctionate in legatura cu razboiul sprijinit de Rusia in estul Ucrainei, dar implementarea sanctiunilor a fost amanata pana dupa negocierile de pace la nivel inalt care vor avea loc miercuri la Minsk, a anuntat seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius, citat de Reuters.

Ministrii de Externe UE au decis sa interzica accesul in UE si inghetarea proprietatilor pentru o noua serie de oficiali rusi.

Miercuri se va desfasura la Minsk, in Belarus, o intrevedere cruciala intre presedintii Rusiei, Ucrainei si Frantei si cancelarul Germaniei. Negocierea de la Minsk e vazuta ca o ultima sansa pentru pace in Ucraina.

Tensiunile dintre presedintele rus Vladimir Putin si liderii occidentali au ajuns la un punct critic saptamana trecuta, motiv pentru care cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande au facut o vizita de cateva ore la Moscova pentru a incerca sa ajunga la un acord de pace in ceea ce priveste Ucraina.

Declaratiile celor doua parti au fost mai degraba ingrijoratoare decat optimiste. Daca Merkel si Hollande au avertizat ca, in lipsa unui compromis, „scenariul se numeste razboi”, Rusia, prin vocea ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, a continuat sa arunce vina pe SUA si UE pentru ce se intampla in Ucraina, fiind aratat cu degetul si scutul antiracheta al NATO din Romania, de la Deveselu. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.