Acasă Sport Bucureşti: Doliu la Dinamo: A murit Nelu Nunweiller

Bucureşti: Doliu la Dinamo: A murit Nelu Nunweiller

DISTRIBUIȚI

134490 – 03022015 – Fostul mare fundaş al clubului de fotbal Dinamo, Ion Nunweiller, 79 de ani, a murit marţi dimineaţa, a anunţat ofiţerul de presă al clubului, potrivit Gsp.ro. Nelu Nunweiller s-a născut la Piatra-Neamţ, pe 9 ianuarie 1936, iar la 14 ani era deja legitimat la Progresul Bucureşti. În 1951 ajungea în curtea clubului Dinamo. Aici şi debuta în Divizia A, în meciul câştigat în faţa celor de la Dinamo Bacău 2-1, de pe 12 august 1956. A activat la Dinamo până în 1972, cu două perioade de întrerupere.

Înzestrat cu calităţi deosebite, Nelu Nunweiller a reprezentat tipul fundaşului luptător, cu un excelent joc de cap, ambiţios şi tenace. A fost unul dintre cei mai puternici fundaşi ai apărării dinamoviste şi ai echipei naţionale.

După ce s-a retras din cariera de jucător, Nunweiller a preluat banca tehnică a clubului din Ştefan cel Mare, cu care a câştigat campionatul în 1973 şi 1977.

El a provocat porecla „cîinii roşii”. Ion şi Lică Nunweiller sunt cei doi jucători de la care a venit porecla „câinii roşii” pe care au primit-o dinamoviştii. Cei doi fraţi au primit această titulatură datorită agresivitaţii din teren. Lică Nunweiller a murit în noiembrie 2013, la vârsta de 74 de ani.

„A fost creatorul simbolului câinilor roşii şi principalul stâlp de rezistenţă prin care s-a construit marea echipă de la începutul anilor 1960. Era un jucător care a avut multe momente în care a dat dovada de eroism în a bloca adversarul şi a face ca propria aparare să nu fie depăşită.  A fost un lider incontestabil al acelei perioade şi a reuşit lucruri bune, ca antrenor, dupa anii 1970. Şi ca jucator şi ca antrenor a transmis spiritul acesta de luptă şi de loialitate pentru echipă. S-a retras, cred eu, destul de scârbit şi el din fotbalul românesc”, a spus Cornel Dinu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.