Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: După episodul ”shoping la Paris”, Traian Băsescu a vrut să-l demită...

Bucureşti: După episodul ”shoping la Paris”, Traian Băsescu a vrut să-l demită pe generalul Coldea. Raportul primit l-a făcut să se răzgândească

DISTRIBUIȚI

 135060 – 25022015Fostul presedinte Traian Basescu a declarat marti seara ca dupa aparitia fotografiilor de la Paris cu Elena Udrea si Alina Bica a avut pe masa „decretul scris” pentru demiterea generalului Florian Coldea de la SRI, dar nu l-a semnat intrucat a primit un raport al Serviciului, care ii arata „o alta realitate decat cea intuita initial”.

„Am avut decretul scris, doar ca nu l-am semnat, dar am primit un alt raport al Serviciului in doua saptamani care imi arata o alta realitate decat cea intuita initial. El (decretul – n.r.) a fost scris si eu am spus: vreau un raport. Daca raportul imi confirma presupunerea ca sunt servicii romanesti, as fi semnat decretul, era evident ca era un joc politic… dar primind un raport, strict secret – de la mine nu veti scoate niciodata secrete de stat si ce s-a discutat in cabinetul meu – eu nu pot incalca legea”, a spus Traian Basescu.

Fostul presedinte a sustinut ca „raportul trebuie secretizat, pe continut. Nu neaparat pentru relatiile noastre internationale, dar pentru intern e deplin justificata secretizarea raportului. (…) Nu am cum sa dau niciun element din raport. Un raport strict secret, nu va pot spune din el niciun cuvant. (…) Nu cred ca poate fi desecretizat, cel putin in urmatorii zece ani”.

„Am cerut la Juridic sa imi faca decretul, sub rezerva semnarii daca nu primesc un raport convingator. Raportul a fost foarte convingator si nu implica SRI” si niciun alt serviciu, a sustinut el.

Intrebat daca e posibil sa fi fost un filaj particular, Basescu a spus ca „Nu a spus nimeni neaparat ca a fost o agentie particulara, ca a fost o agentie de stat, v-am spus doar ca a fost un raport”

Fostul sef al statului a mai fost intrebat de ce, dupa aparitia fotografiilor, s-a „orientat” spre generalul Coldea, cerand mai degraba demisia acestuia si nu a sefului SRI George Maior.

„Pentru ca e seful Operativului, scurt”, a replicat Traian Basescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.