Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Traian Băsescu despre Eduard Hellvig: „Nu-mi poate produce surprize“

Bucureşti: Traian Băsescu despre Eduard Hellvig: „Nu-mi poate produce surprize“

DISTRIBUIȚI

135059 – 25022015Fostul presedinte Traian Basescu a declarat despre Eduard Hellvig, desemnat de presedintele Klaus Iohannis pentru a fi directorul SRI, ca l-a tradat pe Crin Antonescu si „i-a dus geanta lui Voiculescu”. Intrebat, marti seara, la B1 Tv, daca l-a surprins nominalizarea lui Hellvig pentru conducerea serviciului, fostul sef al statului a spus: „In mod cert nu-mi poate produce surprize. A fost surpriza nominalizarii, dar surprise, prin ce spune, nu”.

„Nu il cunosc practic, dar pentru mine un om care a inceput in politic ducand geanta lui Voiculescu, tradandu-l pe Crin Antonescu si ramanand la fel de lipit de Iohannis… Si maine ii va veni si randul lui Iohannis, daca Hellvig ramane acelasi tip de om”, a continuat Traian Basescu.

„Premierul de la Grivco l-a numit pe omul lui Voiculescu”, a continuat fostul presedinte, facand referire la presedintele Klaus Iohannis si la Eduard Hellvig.

„E o numire gresita, din punctul de vedere al semnificatiei. Romania avea nevoie in fruntea serviciilor de informatii de doi atlantisti, pentru a da credibilitate”, a subliniat Traian Basescu.

Intrebat de ce l-a desemnat Klaus Iohannis pe europarlamentarul PNL pentru conducerea SRI, fostul sef de stat a replicat: „Sunt considerente pe care eu nu le pot explica. Nu vreau sa vorbesc nici de lipsa de experienta, nici de intelegerea semnificatiilor”.

„Nu poti sa ii reprosezi unui presedinte ca a fost o greseala, poate asta a fost optiunea dansului, semnalul catre Berlin”, a mai comentat fostul sef al statului decizia lui Iohannis de a-l numi pe Hellvig in fruntea SRI.

„Lui Iohannis ii mai trebuie timp ca sa controleze serviciile”, a adaugat Traian Basescu.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi seara, ca l-a propus pe Eduard Hellvig pentru conducerea Serviciului Roman de Informatii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.